Λαχταριστά pancakes με καραμελωμένες μπανάνες από τον Γιάννη Λουκάκο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστικά pancakes. 

ΥΛΙΚΑ

Για τα pancakes

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 γρ. μπέικιν πάουντερ

85 γρ. αβγό, χτυπημένο 

375 γρ. γάλα

25 γρ. βούτυρο, λιωμένο

3 γρ. μπέικιν σόδα

6 γρ. αλάτι

45 γρ. ζάχαρη

βούτυρο, για το τηγάνι

* Προαιρετικά:

σάλτσα καραμέλα, για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

250 γρ. μπανάνες, κομμένες σε χοντρές και λοξές ροδέλες

25 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα

50 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα

30 γρ. ρούμι

Νερό

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα pancakes

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αβγογδάρτη, ώστε να μην έχουμε σβώλους. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες. 

Σερβίρουμε, προαιρετικά, με σάλτσα καραμέλα και ζάχαρη άχνη.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).

Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά. 

Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, απομακρύνουμε από τη φωτιά για να προσθέσουμε το ρούμι, επαναφέρουμε προσεκτικά στη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό και κρατάμε τις μπανάνες στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ