Κέβιν Κόστνερ: Ο άνδρας που όλες θα θέλαμε για ''BodyGuard'' δεν προχώρησε ποτέ μετά την πολυοσκαρική επιτυχία του ''Χορεύοντας με τους Λύκους''! Αφιέρωμα! (φωτό - βίντεο)

Ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, ο Kevin Costner γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1955 στο Lynwood της California. Είναι το τρίτο παιδί της Sharon και του Bill Costner, ταπεινού ηλεκτρολόγου. Η δουλεία του πατέρα του τους ανάγκαζε να μετακινούνται και να αλλάζουν πόλη συχνά, γεγονός που δυσαρεστούσε τον Kevin, που έπρεπε κάθε φορά να προσαρμόζεται σε νέο περιβάλλον.

Ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, ο Kevin Costner γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1955 στο Lynwood της California. Είναι το τρίτο παιδί της Sharon και του Bill Costner, ταπεινού ηλεκτρολόγου. Η δουλεία του πατέρα του τους ανάγκαζε να μετακινούνται και να αλλάζουν πόλη συχνά, γεγονός που δυσαρεστούσε τον Kevin, που έπρεπε κάθε φορά να προσαρμόζεται σε νέο περιβάλλον.


Σαν έφηβος τραγουδούσε στη χορωδία στην εκκλησία των Βαπτιστών, έγραφε ποίηση και μάθαινε πιάνο. Στο λύκειο έπαιζε μπάσκετ ποδόσφαιρο μπεϊζμπολ, όπου αν και κοντός ήταν πολύ καλός και ευχόταν να γίνει μια μέρα επαγγελματίας παίκτης. Στα 18 του χρόνια, έχοντας τάσεις φυγής, αγοράζει ένα κανό και γυρνάει τα ποτάμια. Το 1973 γράφεται στο Πανεπιστήμιο της California, στο Fullerton, για να σπουδάσει Business. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής αποφασίζει να ασχοληθεί με την ηθοποιία και παίρνει μαθήματα υποκριτικής πέντε φορές τη βδομάδα. Αποφοιτά το 1978 και παντρεύεται τη φίλη του από το κολέγιο Cindy Silva. Πιάνει δουλειά σαν διαφημιστής στην Orange County. Όμως όλα αλλάζουν στη ζωή του όταν συναντά σε μια πτήση από το Μεξικό τον Richard Burton. Ο Burton τον συμβουλεύει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην υποκριτική, αν είναι όντως αυτό που πραγματικά θέλει να ασχοληθεί. Αμέσως μετά παραιτείται από τη δουλειά του και μετακομίζει στο Hollywood. Εκεί οδήγησε φορτηγό, δούλεψε σε ψαράδικο και έκανε περιήγηση τουρίστες στα σπίτια των stars, μέχρι να κάνει το δικό του ξεκίνημα σαν ηθοποιός.

Ξεκίνησε με μια ταινία soft πορνό και αποφάσισε να μην ξαναδουλέψει αν πρόκειται να κάνει τέτοιου είδους ταινίες. Έτσι δεν δούλεψε για τα επόμενα έξι χρόνια. Έπειτα από μικρούς ρόλους σε διάφορες ανεξάρτητες παραγωγές, το 1983 παίζει στο The Big Chill σημειώνοντας επιτυχία. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος έρχεται το 1985 με το Silverado, μια ταινία του Lawrence Kasdan και η καριέρα του απογειώνεται. Μαζί του έπαιζαν ο Kevin Kline και ο Danny Glover. Ο Kevin Costner απόκτησε πολλούς θαυμαστές από τη ταινία αυτή, αν και ήταν ο λιγότερο δημοφιλής από όλο το cast. Στα επόμενα δυο χρόνια απορρίπτει ρόλους γιατί ψάχνει ένα χαρακτήρα σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, που να ταιριάζει στη προσωπικότητα του.


Το 1987 παίζει στους The Untouchables, σκηνοθετημένο από το Brian De Palma, όπου ο Costner είναι ο Eliot Ness νεαρός πράκτορας που ψάχνει να καταστρέψει τον γκάνγκστερ Al Capone (Robert De Niro). Το 1988 τον βρίσκουμε στο No Way Out. ΜΑ αυτές τις δυο ταινίες κατακτά τη δόξα, καταφέρνοντας να καθιερώθεί σαν ηθοποιός και sex symbol. Το 1988 παίζει στο Bull Durham όπου οι ερωτικές σκηνές με την Suzan Sarandon ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τις μετοχές του ανάμεσα στις γυναίκες.


Το 1990 κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τη ταινία Dances With Wolves στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος. Η ταινία προτάθηκε για δώδεκα συνολικά Oscar, από τα οποία κατέκτησε τα εφτά συμπεριλαμβανόμενα τα Oscar καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο Costner υποδυόταν έναν Αμερικανό τραυματισμένο στρατιώτη που μένει και γίνεται ένα με μια φίλη ιθαγενών στην Αμερική. Με διάρκεια τρεις ώρες και το ½ των διαλογών στη διάλεκτο Lacota Sioux (τη γλώσσα της φυλής), η ταινία είχε κέρδη πάνω από 900 εκτ. δολάρια.


Δυστυχώς η καριέρα του Costner δεν ανέβηκε άλλο μετά από το 1990 και δε γνώρισε ξανά αντίστοιχη επιτυχία. Ταινίες που ακολούθησαν και στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν τα Robin Hood: Prince of Thieves (1991), JFK (1991), The Bodyguard (1992) και A Perfect Word (1993). Το 1997 κάνει τη 2η σκηνοθετική του απόπειρα με την ταινία επιστημονικής φαντασίας The Postman η οποία όμως κινήθηκε απογοητευτικά (στην Ελλάδα βγήκε κατευθείαν στο video). Αλλες αξιόλογες ταινίες που ακολούθησαν ήταν τα: Message in a Bottle (1999) και Thirteen Days (2000).


Το 2003 κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστεί σΑ ένα ρομαντικό Western με τίτλο Open Range δίπλα στους Annette Bening, Robert Duvall.


Το κεφάλαιο του γάμου του Kevin Costner με την Cindy Silva έκλεισε το 1994. Μαζί έχουν τρία παιδιά την Annie, τη Lily και τον Joe. Επιπλέον ο Costner έχει ένα ακόμη γιο, τον Liam, καρπό της σύντομης σχέσης που είχε το 1996 με τη Bridget Rooney.


Παρά τις αμφιλεγόμενες επιλογές του ο Costner παραμένει ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης με σπουδαίες δυνατότητες. Παραμένοντας γοητευτικός, παρότι πλησιάζει επικίνδυνα τα 50, κυκλοφορεί συχνά τα καλοκαίρια ανάμεσά μας, στα Ελληνικά νησιά. Αν λοιπόν δείτε στη Μύκονο κάποιον που του μοιάζει να χορεύει ανέμελος με την παρέα και τα παιδία του, μην αναρωτηθείτε. Εκείνος είναι! Πλησιάστε και ζητήστε του αυτόγραφο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ