Κιάνου Ριβς – 58 ετών σήμερα: Ο καλλονός που θα μείνει ως ο καλύτερος άνθρωπος στο Χόλιγουντ 

«Προετοιμάζεται περισσότερο, δουλεύει σκληρότερα και νοιάζεται πραγματικά για τους άλλους», λέει η Κάρι Αν Μος για τον συμπρωταγωνιστή της στο Matrix.

Ο Κιάνου Ριβς είναι ξεχωριστός. Όχι, γιατί ο χρόνος δεν τον αγγίζει, αν και η αλήθεια είναι ότι στα 58 του χρόνια σήμερα (είναι γεννημένος στις 2 Σεπτεμβρίου του 1964) είναι πιο γοητευτικός από ποτέ. Ούτε επειδή το ταλέντο του στην υποκριτική είναι μεγάλο, άλλωστε πολλοί θεωρούν ότι η σαρωτική επιτυχία του Matrix δεν του επέτρεψε να δοκιμαστεί σε ένα Οσκαρικό δράμα ή μια κωμωδία χαρακτήρων.

Εντυπωσιάζει –και όσο περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερο- γιατί είναι ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, που η κάμερα έχει πιάσει άπειρες φορές να τρώει ένα σάντουιτς μόνος του σε ένα παγκάκι και να συνομιλεί με περαστικούς ή αστέγους στο Λος Άντζελες. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, λένε ότι είναι το καλύτερο παιδί, οι φίλοι του μιλούν για μια χρυσή καρδιά και το Esquire στο τελευταίο αφιέρωμα του στον διάσημο ηθοποιό, με αφορμή την κυκλοφορία του «Μatrix Resurrections» τον περασμένο Δεκέμβριο, επιβεβαιώνει ότι ο Κιάνου Ριβς είναι πραγματικά υπέροχος, μέσα κι έξω.

 

Η Σάντρα Μπούλοκ, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στη μεγάλη επιτυχία «Speed» το 1994, κληθείσα να αναλύσει το αίνιγμα του ηθοποιού, που σίγουρα δυσκολεύει η καταγωγή του από Αγγία, Χαβάη και Κίνα, αποκάλυψε μια μικρή προσωπική τους ιστορία. Όπως λέει χαρακτηριστικά, μια μέρα, περίπου έναν χρόνο, αφότου η προαναφερόμενη ταινία είχε βγει στους κινηματογράφους, συζητούσαν πόσο πολύ η σαμπάνια ταιριάζει με τις τρούφες. Όταν εκείνη παραδέχτηκε, ότι κανείς μέχρι τότε δεν της είχε προσφέρει αυτό το θείο για τον ουρανίσκο δώρο, ο Κιάνου εξεπλάγη. Μερικές μέρες αργότερα, κι ενώ η Σάντρα βρισκόταν σπίτι της και έβαφε τα νύχια της με μια φίλη της, εμφανίστηκε εκείνος με τη μοτοσικλέτα του, ένα μπουκέτο λουλούδια, φυσικά σαμπάνια και τρούφες, «για να δοκιμάσει, αν πραγματικά της αρέσει ο συνδυασμός».

 

 

Και επειδή οι φήμες τους ήθελαν να είναι ζευγάρι εκείνη την εποχή, υπόθεση που ενίσχυε η εκρηκτική χημεία τους στη μεγάλη οθόνη, η Μπούλοκ ξεκαθαρίζει ότι εκείνη την ημέρα απλά του έβαψε μαζί με τη φίλη της τα νύχια και εκείνος συνέχισε τη βραδιά του με το ραντεβού, που είχε στη συνέχεια. Βέβαια, πριν από έναν χρόνο περίπου η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί στο σώου της Έλεν ντε Τζένερις ότι υπήρξε ερωτευμένη μαζί του εκείνη την εποχή, με εκείνον να απαντά «ότι δεν ήξερε ότι κι εγώ είχα δαγκώσει τη λαμαρίνα μαζί της».

 

 

Αγαπημένη του συμπρωταγωνίστρια επίσης η Γουινόνα Ράιντερ, είχε αποκαλύψει πριν από τρία χρόνια, ότι υπάρχει περίπτωση να είναι παντρεμένοι στην πραγματικότητα, αφού για τις ανάγκες της ταινίας «Dracula» είχαν πραγματικά ενωθεί με τα δεσμά του γάμου σε μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στο Λος Άντζελες. «Όχι, ορκίζομαι στον Θεό ότι νομίζω ότι είμαστε παντρεμένοι στην πραγματική ζωή. Σε εκείνη τη σκηνή, ο Φράνσις (Φορντ Κόπολα) χρησιμοποίησε έναν αληθινό Ρουμάνο ιερέα. Γυρίσαμε την σκηνή και το έκανε όλο. Οπότε νομίζω ότι είμαστε παντρεμένοι», είχε πει η Γουινόνα στο Entertainment Weekly. Επανερχόμενος στο θέμα σήμερα ο Κιάνου παραδέχεται ότι «κάναμε μια ολόκληρη σκηνή τελετής γάμου με πραγματικούς ιερείς.

 

 

«Η Γουινόνα λέει ότι είμαστε. Ο Κόπολα λέει ότι είμαστε. Οπότε υποθέτω ότι είμαστε παντρεμένοι κάτω από τα μάτια του Θεού». Άλλες συμπρωταγωνίστριες του, όπως η Μάρσα Πλίμπτον ομολογεί ότι του χρωστάει πως την έμαθε πως να συγχωρεί τον εαυτό της, ενώ η Κάρι Αν Μος λέει πως δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από τον Κιάνου να πηγαίνει σινεμά με ένα τεράστιο ποπ κορν για να παρακολουθήσει σαν απλός θεατής και τις δικές του ταινίες. Εξάλλου όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί κάνουν ένα όμορφο, εύκολο επάγγελμα. «Έλα τώρα, τι είναι δύσκολο; Ταινίες κάνουμε», έχει δηλώσει σχετικά στο παρελθόν ο ίδιος.

 

Οι περισσότεροι προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτή την τόσο προσγειωμένη πλευρά του χαρακτήρα του, τη φυσική του ευγένεια και καλοσύνη, που διοχετεύεται σε φιλανθρωπικό έργο άγνωστο στους πολλούς, την ενσυναίσθηση που τον χαρακτηρίζει, αναφέρονται στις τραγωδίες της ζωής του, την απώλεια της συντρόφου του και του αγέννητου παιδιού τους το 2001, τον θάνατο του καλύτερου φίλου του και ταλαντούχου ηθοποιού, Ρίβερ Φίνιξ το 1993. Εκείνος απλά λέει ότι «όταν χάνουμε ανθρώπους από τη ζωή μας, θυμόμαστε πόσο μικρή είναι στην πραγματικότητα η διάρκεια της. Το ξέρω κλισέ, αλλά είναι αλήθεια». Και καταλήγει ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για εμάς, αυτούς που αγαπάμε και όλους τους άλλους, «είναι να προσφέρουμε. Δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτό»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ