Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει την πιο νόστιμη και τραγανή πίτα για το πρωινό σας : Breakfast pie

Breakfast pie ή αλλιώς πίτα πρωινού! Φτιάξτε την με σφολιάτα και γέμιση της αρεσκείας σας. Έτοιμοι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

 ΥΛΙΚΑ

850 γρ. φύλλα σφολιάτας

4 κ.σ. τυρί κρέμα

100 γρ. λουκάνικα , Φρανκφούρτης

100 γρ. ντοματίνια

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. καπνιστό σολομό

1 κ.γ. κάππαρη

1 κ.γ. άνηθο

30 γρ. μπέικον

40 γρ. τσένταρ

20 γρ. mix τυριών

10 γρ. ελιές, σε ροδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 αβγά

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Γυρνάμε περιμετρικά 1 εκ. από τη ζύμη προς τα μέσα για να σχηματίσουμε ένα γείσο.

Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. από το δεύτερο κομμάτι και τις τοποθετούμε περιμετρικά πάνω από το γείσο που έχουμε ήδη φτιάξει.

Κόβουμε επιπλέον λωρίδες 1 εκ. και τις τοποθετούμε στην εσωτερική επιφάνεια της σφολιάτας ώστε να τη χωρίσουμε σε 6 τετράγωνα.

Τρυπάμε το εσωτερικό κομμάτι της σφολιάτας με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο ένα τετράγωνο βάζουμε 2 κ.σ. τυρί κρέμα και 50 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης.

Στο δεύτερο τετράγωνο βάζουμε 40 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Στο τρίτο βάζουμε 2 κ.σ τυρί κρέμα. Αφού ψηθεί η πίτα προσθέτουμε τον σολομό, την κάππαρη, τον άνηθο και πιπέρι.

Στο τέταρτο βάζουμε 20 γρ. μπέικον, 20 γρ. τσένταρ, 20 γρ. ντοματίνια και καλύπτουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας.

Στο πέμπτο βάζουμε 50 γρ. λουκάνικα, 20 γρ. mix τυριών, 10 γρ. μπέικον, 20 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, και τις ελιές.

Στο έκτο βάζουμε 20 γρ. ντοματίνια και 20 γρ. τσένταρ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αβγά και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρουμε πάνω από τη γέμιση της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ