Έξαλλος ο Τζεφ Μπέζος με καθηγήτρια που ευχήθηκε στην Ελισάβετ έναν «βασανιστικό» θάνατο, λίγο πριν πεθάνει (φωτό)

Τι της απάντησε ο μεγιστάνας;

Μια καθηγήτρια πανεπιστημίου ευχήθηκε στην βασίλισσα Ελισάβετ «βασανιστικό» θάνατο και κατακρίθηκε αμέσως από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Ειδικότερα η  Uju Anya, καθηγήτρια στο Carnegie Mellon University, την Πέμπτη - λίγο πριν η μονάρχης αφήσει την τελευταία της πνοή - έγραψε σε tweet:  «Άκουσα ότι η επικεφαλής της μοναρχίας μιας ληστρικής γενοκτονικής αυτοκρατορίας επιτέλους πεθαίνει. Μακάρι ο πόνος της να είναι βασανιστικός». 

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου της απάντησε, γράφοντας με την σειρά του στο Twitter: «Αυτός είναι ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι εργάζεται για να κάνει τον κόσμο καλύτερο; Δεν νομίζω».

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στο κάστρο Μπάλμοραλ στη Σκωτία. Η Anya της ευχόταν να πεθάνει «βασανιστικά» μόλις μια ώρα πριν ανακοινωθεί τελικά ο θάνατός της 96χρονης μονάρχη.

Απαντώντας στον Μπέζος η καθηγήτρια έγραψε σε άλλο tweet: «Μακάρι όλοι όσοι εσύ και η χωρίς έλεος απληστία σου έχουν βλάψει σε αυτόν τον κόσμο να σε θυμούνται με τόσο στοργικά όσο θυμάμαι εγώ τους αποικιστές μου».

Σύμφωνα με το nypost.com το Twitter αργότερα κατέβασε το αρχικό tweet της Anya για παραβίαση των κανόνων, οι οποίοι απαγορεύουν την «επιθυμία ή την ελπίδα ότι κάποιος θα υποστεί σωματική βλάβη».

«Δεν εύχομαι τον θάνατό της. Πεθαίνει ήδη. Της εύχομαι έναν αγωνιώδη, γεμάτο πόνο θάνατο σαν εκείνον που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους» απάντησε η καθηγήτρια σε έναν follower της οι οποίος την ρώτησε γιατί θέλει νεκρή την βασίλισσα.

«Αν κάποιος περιμένει από μένα να εκφράσω οτιδήποτε άλλο εκτός από περιφρόνηση για την μονάρχη που επέβλεπε μια κυβέρνηση που υποστήριξε τη γενοκτονία που σφάγιασε και εκτόπισε τη μισή οικογένειά μου και τις συνέπειες της οποίας - όσοι είναι ζωντανοί σήμερα - προσπαθούν να ξεπεράσουν, μπορείτε να συνεχίσετε να εύχεστε για ένα αστέρι », πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη με την Anya που δημοσίευσε ο Carnegie Mellon τον Ιανουάριο, η καθηγήτρια γλωσσολογίας γεννήθηκε στη Νιγηρία, που ήταν βρετανική αποικία μέχρι το 1960.

Μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 10 ετών και φοίτησε στο Dartmouth College, στο Πανεπιστήμιο Brown και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος. Άντζελες.

Ο Τζέφ Μπέζος από πλευράς του δεν συνέχισε την συζήτηση και έκανε αργότερα στο Twitter μία ανάρτηση για τον χαμό της βασίλισσας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ