Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο, Ελισάβετ και Φίλιππος – Που βρίσκεται άταφος ο πρίγκιπας & τι προβλέπει το πρωτόκολλο 

Ποια η μυστική συμφωνία του με τη βασίλισσα 

Άταφος παραμένει για περίπου ενάμιση χρόνο ο πρίγκιπας Φίλιππος. Στο θάνατο, όπως και στη ζωή ο σύζυγος της βασίλισσας καλείται να είναι σε δεύτερη μοίρα, αφού έπρεπε να περιμένει τον δικό της θάνατο για να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και ουσιαστικά να ζει στη σκιά της. Όπως αποδεικνύεται ο ίδιος υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας ακόμα και μετά θάνατον.

 

 

Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο, το 1947, τότε αξιωματικό του ναυτικού, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά: Τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου  και τον πρίγκιπα Έντουαρντ. Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 99 ετών.

Μετά τον θάνατό του, η Ελισάβετ έχασε τη λάμψη της και τελικά πέθανε τον περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Mail, Richard Kay, ειδικό σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα έδειχνε να περνάει τόσο καλά λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Φιλίππου χάρη σε μια μυστική συμφωνία που είχε κάνει μαζί του πριν πολλά χρόνια.

"Οι δυο τους συζητούσαν συχνά πώς ο καθένας θα ζούσε χωρίς τον άλλο στο πλευρό του και είχαν καταλήξει σε αυτό: Όποιος έμενε πίσω θα θρηνούσε, αλλά όχι για πολύ, μετά θα απολάμβανε την υπόλοιπη ζωή του" έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ