H ολονυκτία ενός Βασιλιά πλάι στο φέρετρο της μητέρας του - Ο Κάρολος, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ υποκλίνονται & θρηνούν (φωτό & βίντεο)

Μια συγκλονιστική στιγμή 

Όσο συγκινητικές ήταν οι εικόνες από το Εδιμβούργο με τους χιλιάδες πολίτες να περιμένουν στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αγαπημένη τους Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, τόσο συγκλονιστική και ακόμα παραπάνω ήταν η στιγμή της «Αγρύπνιας των Πριγκίπων»

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Η τελετή αυτή χρονολογείται από το 1936. Τότε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 28ης Ιανουαρίου, ο τότε βασιλιάς Εδουάρδος Η' και τα τρία αδέρφια του, πρίγκιπες Αλβέρτος, Ερρίκος και Γεώργιος, εισήλθαν αθόρυβα στο Γουεστμίνιστερ και φορώντας τις στρατιωτικές τους στολές στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο του πατέρα τους, βασιλιά Γεωργίου Ε'. Εκείνη την ημέρα, πολίτες απέτιαν τον δικό τους φόρο τιμής στον βασιλιά, ωστόσο, εκείνα τα 15 λεπτά ήταν αποκλειστικά για τα παιδιά του.

Ειδικοί σε θέματα του παλατιού είχαν αναφέρει ότι η τελετή αποτελούσε ένα τελευταίο προσωπικό αντίο στον πατέρα τους που άφησε την τελευταία του πνοή. Τότε, ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η Αγρυπνία των Πριγκίπων. Η τελετή έχει γίνει σε μία ακόμη περίπτωση, μετά τον θάνατο της της βασιλομήτορος Ελισάβετ, μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου τα τέσσερα εγγόνια της είχαν σταθεί δίπλα στο φέρετρο.

Μετά τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου, ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Πέμπτη. Το κλειστό φέρετρο, σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο, παραμένει  στο Εδιμβούργο  για λίγες ώρες ακόμα και αργότερα σήμερα θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Η πριγκίπισσα Αννα θα συνοδεύσει το φέρετρο, όπως έκανε από την αρχή του ταξιδιού του από το Μπαλμόραλ. Αναμένεται να φτάσει στο Λονδίνο στις 19:00 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου θα περιμένουν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Καμίλα. Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ.

Η κηδεία της βασίλισσας είναι προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ