Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Μάρθα Καραγιάννη: Συγκλονίζουν τα λόγια της Μαίρης Χρονοπούλου - «δεν το αντέχω» (φωτό)

Οι αναρτήσεις τους για τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού

Με αναρτήσεις τους στα social media άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό κόσμο αποχαιρετούν την Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 82 ετών.

Στο Instgram της Μαίρης Χρονοπούλου έχουν δημοσιευτεί κοινές τους φωτογραφίες από εμφανίσεις τους σε αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μιλώντας στον Γιάννη Αρμουτίδη η ηθοποιός ανέφερε για τον χαμό της συναδέλφου της:

«Δεν ήταν κολλητή μου, αλλά είχαμε αδελφικές σχέσεις. Ήταν από τις ελαχιστότατες συναδέλφους που με επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τόσα χρόνια που ήμουν άρωστη.

Αυτή και η Μπεάτα Ασημακοπούλου. Δεν ήταν καμία τους κολλητή μου. Με την Μπεάτα μάλιστα είχαμε να συναντηθούμε 40 χρόνια! Μετά από τρεις μήνες έφυγε από καρκίνο!

Είμαι κουρέλι. Τόσοι θάνατοι, σε δυο ημέρες μέσα. Αισθάνομαι ότι ακολουθώ... Και όλοι σχεδόν μικρότεροι μου. Αυτό το διήμερο ήταν ενα ‘Αουσβιτς καλλιτεχνικό.Τέτοιο μαζικό θανατικό, είναι απλά απίστευτο. Ψάχνοντας γύρω μου σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, βλέπω μια απέραντη ερημιά. Ενα καθολικό, καλλιτεχνικό μακελειό. Απλά, δεν το αντέχω. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αυτή η «σφαγή»!».

Αναφέρθηκε όμως και σε ενα χαρακτηριστικό, υπέροχο στιγμιότυπο υποκριτικου κρεσέντο της Μάρθας Καραγιάννη. «Με την Μάρθα παίξαμε, μαζί, μόνο στα μιούζικαλ. Την θυμάμαι συνεχώς μέσα σε μια δίαιτα, για να βάζει μπικινακια (όλοι της ζητούσαν να εμφανίζεται με μαγιό) και βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή. Πρόσεχε πολύ την σιλουέτα της… Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδοσφαιρική περιγραφή που έκανε, για τον αγαπημένο της Κώστα Βουτσά (στον ρολο του ποδοσφαιριστή Μασούρου, στην ταινια «Μια κυρια στα μπουζούκια»).

Ήταν ανυπέρβλητη εκεί! Μαρθουλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…».

Άλλη μια κυρία του παλιού ελληνικού σινεμά αποχαιρέτησε την Μάρθα Καραγιάννη, μέσα από τα social media.  Ειδικότερα η Ζωζώ Σαπουντζάκη έγραψε: «Η πρώτη μας ταινία... η πρώτη μας φωτογραφία... η πρώτη μας ματιά... Αντίο γλυκιά μου Μάρθα Καραγιάννη.... Πάντα θα θυμάμαι την πρώτη μας γνωριμία που θα μείνει παντοτινή.... σ΄αγαπω, καλό σου ταξίδι, Ζωζώ».

Στην εικόνα από τον «Ξυπόλητο Πρίγκηψ» που μοιράστηκε βλέπουμε τις δύο γυναίκες μαζί με τον Κώστα Βουτσά. 

Συγκινητικό και το αντίο του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα. Ο τελευταίος έγραψε στο facebook: «Μαρθούλα μου!!!! Η αγαπημένη μου φίλη, ο άνθρωπος παράδειγμα για όλους, η νεράιδα του ελληνικου κινηματογράφου, ο πιο καλός άνθρωπος που γνώρισα στην ζωή μου, η σταρ που δεν ήθελε να ειναι σταρ και δεν φέρθηκε ποτε σαν σταρ!!! Μαρθουλα μου σ ευχαριστώ που με έβαλες στην ζωή σου σαν δικός σου άνθρωπο, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.... Έφυγες σαν πουλάκι και πέταξες στους ουρανούς εσύ που λάτρευες τα ταξίδια... Καλό ταξίδι Μαρθούλα  μου και κουράγιο στην πιστή σου φίλη  την Ντόρα Δούμα ..θα σ αγαπω πάντα!».

Η Μαρία Κορινθίου από πλευράς της έγραψε στο Instagram: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι η αδυναμία μου, η σπουδαία Μάρθα Καράγιαννη μας άφησε….. Κυρία Μάρθα ……………βαθιά βαθιά και ανυπέρβλητη ταπεινή υπόκλιση».

Δείτε όλες τις φωτό και το βίντεο πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πάλι ανέασε στο Instagram μιαα φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε με την αγαπημένη ηθοποιό και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

 

«Αυτος ο Σεπτεμβρης δεν αστειευεται… Αναπαυσου Μαρθα της καρδιας μας….» διαβάζουμε στο post της.

Η Ελένη Ράντου αποχαιρέτησε μέσα από το Facebook την Μάρθα Καραγιάννη γράφοντας: «Μάρθα μου αγαπημένη,Καλό ταξίδι ανθρωπάρα μου!!!! Θα σε κρατήσω μέσα μου για πάντα λεβέντισσά μου». 

«Καλό ταξίδι Μάρθα Καραγιάννη.. RIP Καλό Παράδεισο...» θα γράψει με την σειρά του ο Αλέξης Γεωργούλης ανεβάζοντας στα stories του στο Instagram μια φωτογραφία της ηθοποιού.

Τέλος η Νίνα Λοτσάρη μοιράστηκε επίσης μια κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με τα εξής λόγια:

«Μάρθα μου…η ανυπέρβλητη ομορφιά σου και το αστείρευτο ταλέντο σου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις ψυχές μας…σ’αγαπώ…Καλό Παράδεισο…».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ