Τζόρτζια Μελόνι: Τα δύο πεπόνια – meloni στα ιταλικά – μπροστά στο στήθος της – Η πόζα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών 

Ετοιμάζεται να αναλάβει το τιμόνι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο 

Η Τζόρτζια Μελόνι μπορεί να κινείται στα νύχια στις πρώτες της δηλώσεις ως απόλυτη νικήτρια των εκλογών στην Ιταλία, ωστόσο καθοδόν προς την κάλπη τάραξε άπαντες εντός και εκτός εθνικών συνόρων με ένα βίντεο που ανέβασε με… πεπόνια. 

Συγκεκριμένα κρατώντας δύο πεπόνια μπροστά στο στήθος της, ακούγεται να λέει «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!». Να σημειωθεί ότι στην ιταλική γλώσσα, «meloni» σημαίνει πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει το στήθος της γυναίκας.

Όπως ήταν λογικό η προκλητική αυτή ανάρτηση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media, καθώς έγινε λόγος για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση από τη 45χρονη ακροδεξιά πολιτικό για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό.

Γρίφος η προσωπικότητα της 

Η Μελόνι εμφορείται από πολύ δεξιές θέσεις και είναι κοινωνικά υπερσυντηρητική. Για παράδειγμα  τάσσεται κατά της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων και υπέρ του μοντέλου της κλασικής, δεμένης ιταλικής οικογένειας, μολονότι τη μεγάλωσε μόνη της η μητέρα της και η ίδια δεχόταν bullying όταν ήταν μικρή.

Επίσης, συνδέει την εγκληματικότητα και την πορνεία με την παράτυπη μετανάστευση, δηλώνει αντίθετη με την κουλτούρα της «αφύπνισης», καταγγέλλει τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και ανήγαγε το «Made In Italy» σε βασικό σλόγκαν της λαϊκιστικής της πολιτικής. Η ίδια, ωστόσο, απορρίπτει τον χαρακτηρισμό της «φασίστριας» και δηλώνει θαυμάστρια των πολιτικών του Ρόναλντ Ρέιγκαν και της Μάργκαρετ Θάτσερ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ