Saint Laurent: Η νέα συλλογή του οίκου αποτελεί μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα των ’80s (φωτο - βίντεο)

Για ακόμα μια χρονιά, το φαντασμαγορικό show του γαλλικού οίκου πραγματοποιήθηκε με φόντο τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ.

"Για μένα, το σώμα λέει ό,τι δεν μπορούν να πουν οι λέξεις", είπε κάποτε η Μάρθα Γκράχαμ, η Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος του μοντέρνου χορού.

Δεν θα ήταν τρελό να σκεφτεί κανείς ότι με αυτή τη δήλωση θα συμφωνούσε και ο Anthony Vaccarello του Saint Laurent.

 

 

 

 

Το έργο του για τον οίκο πάντα εξυψώνει μια σωματική δόξα- η δική του άποψη για τη σωματική υπόσταση - ισχυρή, εορταστική, αδιαμαρτύρητη - και η κληρονομιά του οίκου συγχωνεύτηκαν και συγχρονίστηκαν απόλυτα.

 

 

 

Οι σκέψεις της Graham και του Vaccarello αναπάντεχα συνάντησαν η μία την άλλη στην ανοιξιάτικη επίδειξη του Οίκου για το 2023, η οποία στήθηκε στο σχεδόν ονειρικό παριζιάνικο σκηνικό ενός μεγάλου πλακόστρωτου κήπου γεμάτου με καταρράκτη και σιντριβάνι.

 

 

 

Το σκηνικό χτίστηκε ειδικά για την παράσταση, με εντυπωσιακές σκάλες και τέλεια στρωμένες πλάκες. 

Στα παρασκήνια, λίγο πριν από την παράσταση, ο Vaccarello ανέφερε ότι είχε κοιτάξει τον πρωτοποριακό τρόπο με τον οποίο η Graham έντυσε τον θίασό της με σωληνωτά φορέματα για την παραγωγή της Lamentation του 1930, ενδυματολογία η οποία τόνισε με τόλμη κάθε ίχνος σωματικής ευκινησίας των χορευτών της, αναφέρει η Vogue.

 

 

Ο Vaccarello ανακάλυψε για πρώτη φορά την Graham, όντας θαυμαστής της Madonna τη δεκαετία του 1990. 

 

 

Αλλά για την άνοιξη ο Vaccarello κοίταξε πίσω στο παρελθόν του YSL μια δεκαετία νωρίτερα - στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν τα μοντέλα περπατούσαν σε αυτά τα παλιομοδίτικα ψηλά βάθρα με τα κουκλίστικα, ντραπέ φορέματα του Monsieur Saint Laurent.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ