Race for the cure 2022: Η Νατάσα Παζαΐτη, η Εύα Αντωνοπούλου, ο Νίκος Παπαδάκης και όλη η Αθήνα στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού (φωτό)

Ήταν όλοι εκεί για να δώσουν το μήνυμά τους στη «μάχη» κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών.

Περισσότερες από 31.600 χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους σε Αθήνα και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι που συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους, τη διοργάνωση, όπως η κ.Νατάσα Παζαΐτη, η Εύα Αντωνοπούλου, ο Νίκος Παπαδάκης, η Άννα Πρέλιεβιτς, η Ελένη Πετρουλάκη, που συμμετείχε και στην εκδήλωση παρουσιάζοντας ασκήσεις.

instagram/natasapazaitihbc

«ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού», όπως έγραψε η κ.Παζαΐτη. 

Η Εύα Αντωνοπούλου:

Το Σάββατο η διοργάνωση άνοιξε με παράλληλες δωρεάν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την προαγωγή της υγείας, με κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις και με προγράμματα ήπιας άσκησης στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, το οποίο «ντύθηκε» για ακόμα μια χρονιά στα ροζ, για να μας υπενθυμίσει πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και μας αφορά όλες και όλους.

Την Κυριακή δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος, η Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), κυρία Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), κύριος Βασίλειος Βενιζέλος και η ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), κυρία Αθηνά Βούρτση.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, δήλωσε:

«Τα συναισθήματα που νιώθουμε, από την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μετά από δύο χρόνια απουσίας από το Ζάππειο, είναι μοναδικά.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ήταν μαζί μας κατακλύζοντας το κέντρο της Αθήνας, όσους συμμετείχαν απομακρυσμένα συνεχίζοντας να μας στηρίζουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας τα μηνύματα της διοργάνωσης, καθώς και όλες τις survivors που φορώντας το ροζ μπλουζάκι συμβάλλουν στην απομυθοποίηση της ασθένειας ενώ γίνονται σύμβολο δύναμης κι ελπίδας.

Η συμμετοχή όλων σε αυτόν τον αγώνα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού, αλλά και κάθε γυναίκας καθώς μέσα από το Greece Race for the Cure® μπορούμε να πραγματοποιούμε προγράμματα για την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και τη βελτίωση ποιότητας ζωής τους, για την έγκυρη ενημέρωση κάθε γυναίκας για τη σημασία και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης καθώς και για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας».

Τι είναι το «΄Άλμα ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού.

Όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.
Στα χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος αριθμεί πλέον πάνω από 2.500 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία, Νομικό Σύμβουλο, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Γραμματεία.
Βασικοί άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθειαη ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.
Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή και από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ