5 αδιάκριτες ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους: Πότε θα κάνεις παιδί; - Γιατί δεν έχεις παντρευτεί;

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια “ανώδυνη” ερώτηση, αλλά...

Μερικές φορές, μπορεί να μην συνειδητοποιούμε ότι αυτό που ρωτάμε δεν είναι σωστό, επειδή πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια “ανώδυνη” ερώτηση.

Μπορεί επίσης, να θέλουμε απλώς να έρθουμε πιο κοντά με κάποιους ανθρώπους ή να θέλουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Υπάρχουν όμως, κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να αποφύγουμε οπωσδήποτε.

  1. Γιατί δεν έχεις παντρευτεί ακόμα;

Το να ρωτάς τον άλλον γιατί δεν έχει παντρευτεί ή γιατί δεν έχει κάποια σοβαρή σχέση, είναι τουλάχιστον αδιάκριτο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του στη ζωή του, όπως επίσης, μπορεί να τύχουν και κάποιες αναποδιές. Ενδεχομένως κάποιος από επιλογή να μη θέλει να παντρευτεί ή πολύ απλά, να μην έχει τύχει. Όμως κάτι τόσο προσωπικό δεν πρόκειται να το μοιραστεί. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι κάτι το οποίο δεν αφορά κανέναν.

  1. Πότε θα κάνεις παιδί;

Μία εξίσου αδιάκριτη ερώτηση, που συνήθως την κάνουνε στα ήδη παντρεμένα ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδί. Σκεφτήκαμε όμως ποτέ ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί ή να μην μπορεί να κάνει παιδί; Μία τέτοια ερώτηση το πιο πιθανό είναι να του στρίβει το μαχαίρι στην πληγή. Το αν ή πότε θα κάνει παιδί, επίσης δεν αφορά κανέναν. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τα ζευγάρια και ποτέ κανείς δε θα πρέπει να κάνει αυτή την ερώτηση. Ούτε καν οι συγγενείς! Προφανώς ένα ζευγάρι για να μην έχει αποκτήσει ακόμα παιδιά, ή δεν θέλει ή πολύ πιθανόν να μην μπορεί ή να μην τα καταφέρνει.

  1. Γιατί μοιάζεις τόσο κουρασμένη;

Αυτή η ερώτηση δεν πρέπει να γίνεται, εκτός αν είσαι πολύ κοντά με τον άλλον. Κάποιος μπορεί να μοιάζει κουρασμένος και να έχει μαύρους κύκλους, γιατί ενδεχομένως έτσι να είναι από φυσικού του. Κάποιους άλλος όμως, μπορεί να έχει προβλήματα είτε στη ζωή του είτε στην υγεία του και μια τέτοια ερώτηση μόνο αδιάκριτη θα μπορούσε να είναι.

  1. Πού είσαι; / Τι κάνεις τώρα;

Το να ρωτάμε κάποιον με τον οποίο τυγχάνει να μιλάμε στο τηλέφωνο, τί κάνει εκείνη τη στιγμή ή που είναι, δεν είναι πρέπον. Εκτός αν είναι η κολλητή σου, είναι μία ερώτηση που δεν ωφελεί σε κάτι, ούτε θα μας προσφέρει κάποια χρήσιμη πληροφορία. Δείχνει περιέργεια και μόνο. Ο συνομιλητής μας μπορεί να είναι κάπου ή να κάνει κάτι, το οποίο δεν θέλει να μοιραστεί μαζί σου και τον φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

  1. Γιατί πάχυνες/αδυνάτισες;

Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει παχύνει ή αδυνατίσει από επιλογή ή από πρόβλημα υγείας. Όταν τον ρωτάμε κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει αγενές. Το βάρος του μπορεί να έχει μεταβληθεί για λόγους υγείας ή για ψυχολογικούς λόγους. Ένα στενάχωρο γεγονός για παράδειγμα, μπορεί να έχει οδηγήσει κάποιον σε κάποια διατροφική διαταραχή. Όπως επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Προφανώς λοιπόν, μία τέτοια ερώτηση μόνο σε δύσκολη θέση μπορεί να φέρει τον άλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ