Όταν το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών έφθασε στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών! (βίντεο)

Είναι το μοναδικό γαλλικό τραγούδι που το κατάφερε 

«Je t' aime… moi no plus» («Σ' αγαπώ…εγώ όχι πια») … Το θρυλικό αυτό τραγούδι γράφτηκε το 1967 από τον πολυσχιδή καλλιτέχνη (συνθέτης, τραγουδιστής, πιανίστας, ποιητής, ζωγράφος, συγγραφέας, ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης) Σερζ Γκενζμπούρ για την -τότε- σύντροφό του, την μοναδική Μπριζίτ Μπαρντό.

Ήταν η εποχή που το ροκ βρισκόταν στην ακμή του, ωστόσο ο βαθιά ερωτευμένος Γάλλος δημιουργός ήθελε να γράψει μια ερωτική μπαλάντα για τη διάσημη συμπατριώτισσα του, που έμελλε να διαρκέσει στο χρόνο αντίθετα από τον βραχύβιο δεσμό τους.  Ο Γκενζμπούρ ήθελε να ερμηνεύσει το τραγούδι η Μπαρντό, ωστόσο εκείνη φοβούμενη τον αντίκτυπο του στη δημόσια εικόνα της το απέφυγε. Εκείνος το έκρυψε στο συρτάρι και το ανέσυρε τον επόμενο χρόνο, που τον βρήκε ερωτευμένο με την 23χρονη Τζέιν Μπίρκιν.

Η Βρετανίδα καλλονή δεν είχε κανένα πρόβλημα να τραγουδήσει το τραγούδι, που στην ουσία αποτελεί το διάλογο ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια του σεξ με αρκετούς αναστεναγμούς να παρεμβάλλονται στους στίχους του. Ο διάχυτος ερωτισμός του τραγουδιού προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο τότε με αποτέλεσμα να γίνει αυτόματα επιτυχία μεγατόνων και να σκαρφαλώσει σαν σήμερα στις 11 Οκτωβρίου του του 1969  στο Νο 1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών, όπου και παρέμεινε για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό τραγούδι που πέτυχε κάτι ανάλογο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ