Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ισπανική ομελέτα με πατάτες για το πρωί ή το βράδυ 

Για ένα δυναμικό ξεκίνημα ή για ένα πλούσιο βραδινό 

ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

150 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. σπανάκι

10 αβγά

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες συχνά για να μην κολλήσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με αναδευτήρα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στο γκριλ.

Μεταφέρουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Λαδώνουμε καλά τη βάση και τις πλευρές του τηγανιού με ελαιόλαδο από τις πατάτες.

Ρίχνουμε το μείγμα από τις πατάτες στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε 1/4 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα πατάτας-αβγού στο λαδωμένο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα αβγά να αρχίσουν να πήζουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το σπανάκι.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο πάνω ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε την ομελέτα στο γκριλ μέχρι τα αβγά να πήξουν.

Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί η ομελέτα στη μέση, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ