Διαγράφηκε από την παράταξη «Αθήνα ψηλά» και αποπέμφθηκε από το δήμο η σύζυγος του 53χρονου

Mε απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά», η σύζυγος του 53χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση στον Κολωνό.

Ήδη με το που βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του 53χρονου για το βιασμό ανήλικης στον Κολωνό, είχε ζητηθεί η παραίτησή της συζύγου του από τα συλλογικά όργανα στα οποία μετείχε, και τελικά με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά».

Η σύζυγος του 53χρονου Ηλία Μίχου, είναι εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος και αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του δήμου Αθηναίων με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Η διαγραφή της και η αποπομπή της από το δημοτικό αξίωμα σχετίζεται με την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος της για συγκάλυψη του συζύγου της που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και μαστροπεία.

Την απομάκρυνσή της είχε ζητήσει νωρίτερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

«Δεν γίνεται να παραμείνει στην θέση της η γυναίκα του κατηγορούμενου τη στιγμή που καταγγέλλεται για προσπάθεια συγκάλυψης» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, μετά την καταγγελία της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού πώς όταν επικοινώνησε με τη σύζυγο του άνδρα που βίαζε και εκπόρνευε το παιδί της, εκείνη της ζήτησε να μην πει τίποτα στις αρχές, προκειμένου να γλιτώσει η οικογένειά της την κατρακύλα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ