Πρίγκιπας Jigme Namgyel, ο μικρότερος διάδοχος στον κόσμο - γιος του βασιλιά Δράκου & της πανέμορφης βασίλισσας του Μπουτάν (φωτό)

Ο tiny royal είναι μόλις 6 ετών!

Σε ηλικία έξι ετών ο πρίγκιπας Δράκος είναι ο νεότερος διάδοχος στον κόσμο.

Ο μικρός Druk Gyalsey Jigme Namgyel είναι ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Jigme Khesar (ή βασιλιά Δράκου) του Μπουτάν και της πανέμορφης βασίλισσας Jetsun Pema.

Ο διάδοχος γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016 στο παλάτι Lingkana στην πρωτεύουσα Thimphu. Ακολουθώντας την παράδοση, το όνομά του ανακοινώθηκε λίγους μήνες μετά τη γέννησή του. Μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομα, η βασιλική οικογένεια τον αποκαλούσε The Gyalsey (ή Ο Πρίγκιπας).

 

 

 

 

 

 

Πριν έρθει στον κόσμο ο 6χρονος σήμερα royal, διάδοχος του θρόνου ήταν ο θείος του, πρίγκιπας Jigyel Ugyen, ο οποίος πλέον βρίσκεται τρίτος στη σειρά διαδοχής, αφού η Jetsun Pema, τον Μάρτιο του 2020, γέννησε τον δεύτερο γιο της, τον πρίγκιπα Ugyen Wangchuck.

 

 

 

 

 

 

Αν και είναι ακόμα πολύ μικρός ο Jigme Namgyel έχει συνοδεύσει τους γονείς του σε επίσημες επισκέψεις τους εντός και εκτός Μουτάν. Σύμφωνα με το royalcentral.co.uk το 2017 πήγε μαζί τους στην Ινδία, όπου συνάντηθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τότε ο μικρός πρίγκιπας ήταν μόλις 2 ετών.

 

 

Συνάντησε επίσης τον διάδοχο του θρόνου Akishino και την πριγκίπισσα Kiko της Ιαπωνίας, σε μια επίσημη επίσκεψή τους το 2019. Τότε είχε δημοσιευτεί μια φωτογραφία του νεαρού διαδόχου με τον πρίγκιπα Hisahito - τον τρίτο στη σειρά διαδοχής, που ήταν 13 ετών τότε.

 

 

Επίσης ο tiny διάδοχος συνοδεύεο τακτικά τους γονείς τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας του Μπουτάν, αλλά και σε ταξίδια που κάνουν σε όλη την χώρα. 

 

 

 

 

Μια μέρα, όταν ανέβει στο θρόνο όπως αναμένεται, θα γίνει ο 6ος Βασιλιάς Δράκος του Μπουτάν.

Σημειώνεται  ότι όταν η μητέρα του παντρεύτηκε τον βασιλιά του Μπουτάν, έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο, αφού τότε ήταν μόλις 21 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ