Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Ο Πινόκιο έβλεπε τον κόσμο, όπως τον έβλεπα εγώ» - Ένας φόρος τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του

Στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Pinocchio»

Συγκίνησε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Μία μόλις ημέρα μετά τον θάνατό της, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο απέτισε φόρο τιμής στην αείμνηστη μητέρα του, στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Pinocchio» που σκηνοθέτησε.

Η Γκουανταλούπε Γκόμεζ πέθανε στις 14 Οκτωβρίου, λίγο πριν από την πρεμιέρα του «Pinocchio» στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI) στο Λονδίνο, και ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, σκηνοθέτης των ταινιών «Ο λαβύρινθος του Πάνα» και «Η μορφή του νερού» συγκινήθηκε, καθώς αποκάλυψε την είδηση στο κοινό.

«Θέλω απλώς να πω ότι η μητέρα μου μόλις πέθανε και αυτή η ταινία ήταν πολύ ξεχωριστή για εκείνη και εμένα» είπε ο ντελ Τόρο. «Δεν είναι μόνον η πρώτη φορά που θα παρακολουθήσετε την ταινία, είναι η πρώτη φορά που θα την παρακολουθήσει μαζί μας. Ευχαριστώ». Ο ίδιος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του ένιωθαν πολύ δυνατά συνδεδεμένοι με το κλασικό φιλμ της Ντίσνεϊ του 1940 και τα θέματα της αγάπης, της πίστης και της ειλικρίνειας.

«Είδα την ταινία ως παιδί και είναι μια ταινία που με συνέδεσε με τη μητέρα μου για μια ολόκληρη ζωή» είπε. «Με επηρέασε γιατί ο Πινόκιο έβλεπε τον κόσμο, όπως τον έβλεπα εγώ. Ήμουν λίγο έξαλλος που οι άνθρωποι απαιτούν υπακοή από τον Πινόκιο, οπότε ήθελα να κάνω μια ταινία για την ανυπακοή ως αρετή και να πω ότι δεν πρέπει να αλλάξεις για να σε αγαπούν» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ