''Αλήθειες και ψέματα για το παιχνίδι της δημοσιότητας''

Ένα άρθρο του Βασίλη ΠετράκηΜύθος ή πραγματικότητα; Είναι αλήθεια ότι στο χώρο της showbiz μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με πολλά ερωτήματα στα οποία δεν μπορείς να δώσεις εύκολα μια σαφή απάντηση.

Ένα άρθρο του Βασίλη Πετράκη

Μύθος ή πραγματικότητα; Είναι αλήθεια ότι στο χώρο της showbiz μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με πολλά ερωτήματα στα οποία δεν μπορείς να δώσεις εύκολα μια σαφή απάντηση.

Μπορείς να ακούσεις πολλές απαντήσεις από τον καθένα ανάλογα με το τι έχει μάθει από την κουτσομπόλα της γειτονιάς (κοινωνικό έργο επιτελεί μη το γελάτε καθόλου), από τι έχει δει ο ίδιος ή από το τι έχει διαβάσει σε συγκεκριμένα περιοδικά -ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε- που ασχολούνται αποκλειστικά με τη ζωή-την προσωπική… αυτή έχει το ζουμί-των αγαπημένων μας επωνύμων…Γιατί θα μου πεις οι υπόλοιποι τι είναι; Ανώνυμοι; Είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο θα το μελετήσουμε διεξοδικά σε επόμενο επεισόδιο στο entertv.gr.

Σήμερα, λοιπόν, θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα κρίσιμο ερώτημα. Τελικά οι επώνυμοι-καλλιτέχνες, παρουσιαστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές-μπορούν να προφυλάξουν την προσωπική τους ζωή; Ισχύει ότι όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα εξώφυλλα των περιοδικών ή είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει τους φωτορεπόρτερ και τους paparrazzi που καραδοκούν για ένα πρωτοσέλιδο;

Αν ρωτήσεις τον απλό άνθρωπο της διπλανής πόρτας -και όχι δεν εννοώ τη Βίκυ Καγιά που στο τρέιλερ για τον Πρωινό Καφέ, την εποχή του… Νώε που υπήρχαν ακόμα λεφτά στην τηλεόραση και στήνονταν εκπομπές σε μία νύχτα, προσπάθησε να το παίξει απλό, καθημερινό κορίτσι επειδή τη ρωτούσε η μητέρα της στο τηλέφωνο αν ήπιε όλη την πορτοκαλάδα της και επειδή φορούσε jeans και T-shirt- θα σου απαντήσει μετά βεβαιότητας ότι όλα αυτά είναι στημένα.

VIDEO

Ότι δηλαδή οι φωτογράφοι είναι συνεννοημένοι με τους wanna be stars σε ποιο μέρος θα είναι, τι ώρα και με ποιους προκειμένου να φωτογραφηθούν και να φιγουράρουν την επόμενη μέρα στα περιοδικά δημιουργώντας σκάνδαλα, ειδύλλια, υποψίες για σχέσεις αγάπης ή μίσους, ερωτήματα για ένα νέο έρωτα ή μια νέα ερωτική επιτυχία της μιας βραδιάς. Αν πω ότι κάτι τέτοιο είναι ψέμα, ανήκει στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας και ότι σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται στον καλλιτεχνικό χώρο. Θα ήμουν ένα νεαρό, φιλόδοξο, αφελές παλικάρι που ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή σκόπιμα συγκαλύπτει όσα διαδραματίζονται σε ένα παιχνίδι που και ο ίδιος θέλει να βρίσκεται μέσα.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπημένε φίλε που ανήκεις στο 15-44 και διαβάζεις τώρα το άρθρο μου, αγαπημένη νοικοκυρά που ενώ καθαρίζεις τα φασολάκια ρίχνεις μια κλεφτή ματιά στο τι γράφω και αγαπημένε σύζυγε που ενώ κάνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει πάντα σε προσελκύει το ωραίο κουτσομπολιό, εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Είναι αλήθεια ότι τη δόξα πολλοί την αγάπησαν και πολλοί τη διεκδικούν ως αποτέλεσμα της ανάγκης τους να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους και να αισθάνονται ότι ασχολούνται μαζί τους. Έλα πες την αλήθεια…Δεν έχω ακούσει μόνο εγώ ιστορίες για τραγουδιστές ή ηθοποιούς που όταν είναι να πάνε κάπου δεν ειδοποιούν μόνο την παρέα τους αλλά και τους φωτογράφους, ενώ μετά το παίζουν δήθεν δυσαρεστημένοι που τους βρίσκουν μπροστά τους καθώς τάχα παραβιάζουν την προσωπική τους ζωή. Είναι ένα παιχνίδι…Το παιχνίδι της δημοσιότητας. Που αν κάνεις το λάθος(;) και συμμετέχεις μια φορά,τότε για όλη την πορεία σου θα έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό καθώς εσύ πρώτος έδωσες αυτό το δικαίωμα…

Αλήθεια ένας πραγματικά ταλαντούχος άνθρωπος τη χρειάζεται αυτή τη δημοσιότητα; Χρειάζεται δηλαδή να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες με τη νέα του σχέση, με τα παιδιά του, με τους φίλους του στις διακοπές προκειμένου να αναδειχθεί και να αποκτήσει μια θέση στο χώρο; Γιατί εγώ προσωπικά δε θυμάμαι ποτέ καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος Νταλάρας και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι του χώρου να μας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα με την προσωπική τους ζωή… Λέω όμως εγώ… Μήπως αυτοί που μας απασχολούν με την προσωπική τους ζωή στα πρωτοσέλιδα δεν έχουν κάτι να μας δείξουν και προσπαθούν να παραμείνουν με νύχια και με δόντια στο χώρο με τέτοιου είδους προσπάθειες; Σκέφτομαι εγώ με το ταπεινό μου μυαλό (Δε θα το κάψω μην αγχώνεστε!!)

Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα…με αποδείξεις και ονόματα!!

Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε με ένα αρκετά παράδοξο τρόπο το γάμο της Έλενας Ακρίτας και του Γιώργου Κυρίτση. Μια μέρα μετά το γάμο και μόνο τότε μάθαμε για αυτό το χαρμόσυνο γεγονός. Τότε και μόνο τότε. Πριν από την ανάρτηση φωτογραφιών του γάμου από την ίδια την Έλενα Ακρίτα, στο λογαριασμό της στο facebook, δεν διέρρευσε πουθενά η είδηση του γάμου. Είναι τυχαίο ή αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτός που θέλει να απασχολεί τον κόσμο μόνο με το έργο του και όχι με τις προσωπικές του στιγμές μπορεί να κρατήσει μακριά από το αδιάκριτο φως της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή;

Στο κάτω κάτω τους ανθρώπους τους ενδιαφέρει πιο πολύ το έργο ενός καλλιτέχνη και το να ξέρει ότι είναι ευτυχισμένος ή με ποιον έχει σχέση, που πήγε, που έφαγε και τα λοιπά και τα λοιπά; Την τακτική της κλειδαρότρυπας που μας κληροδότησε ο Μεγάλος Αδερφός είναι καιρός να την αποχωριστούμε… Να μη ξαναδούμε στην τηλεόραση εικόνες όπως το να ψάχνουν δημοσιογράφοι τα σκουπίδια των επωνύμων για να βγάλουν «λαβράκι».

Δεύτερο και τελευταίο παράδειγμα… Η Ελένη Μενεγάκη έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητα πρωτοσέλιδα. Σε αυτό φταίει ότι η ίδια ζητούσε να φιγουράρει καθημερινά στα περιοδικά ή το ότι τους έδωσε το δικαίωμα η ίδια να επεμβαίνουν στην προσωπική της ζωή; Ξεχνάτε μήπως ότι ο γάμος της λαμπερής και ταλαντούχας παρουσιάστριας είχε μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση ή ότι οι γέννες της και οι βαφτίσεις των παιδιών της αποτελούσαν τηλεοπτικό γεγονός;

Όταν λοιπόν δίνεις εσύ το δικαίωμα να σε απαθανατίζουν στις πιο σημαντικές προσωπικές σου στιγμές τότε είναι σαν να δίνεις εσύ το έναυσμα για ένα ανελέητο «δημοσιογραφικό» κυνηγητό… Γιατί έτσι είναι αυτά. Όταν καλείς τις κάμερες στο γάμο σου, σε γέννες και βαφτίσια τότε να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν και όταν θα κάνεις μπάνιο με το μπικίνι σου και όταν θα κάνεις ηλιοθεραπεία και θα παροτρύνεις το σύντροφό σου να σε αλείψει με λάδι και όταν θα παίρνεις διαζύγιο.

Στόχος αυτών των δύο παραδειγμάτων είναι να δείξουν ότι τελικά οι επώνυμοι είναι εκείνοι που βάζουν τους όρους στο παιχνίδι της δημοσιότητας. Αν θα παίξουν ή αν θα μείνουν αμέτοχοι είναι δική τους απόφαση. Όμως τίθεται το εξής ερώτημα… Μήπως κάποια στιγμή αυτός που απασχολεί μόνο με την προσωπική του ζωή στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών καταντήσει βαρετός και τον «ξεράσει» το σύστημα, όπως λέγεται στη δημοσιογραφική αργκό.

Τα συμπεράσματα δικά σας…Η τηλεοπτική ιστορία άλλωστε έχει αποδείξει ότι όσο δύσκολα μπορεί να χτιστεί μια καριέρα τόσο εύκολα μπορεί να διαλυθεί.

Πηγή: http://www.entertv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ