Χάρισε διάδοχο στον Μέγα Δούκα σύζυγό της η πριγκίπισσα της Ρωσίας Victoria Romanovna - έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι (φωτό)

«Η πρώτη γέννηση στη Ρωσία, μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας μετά την Επανάσταση του 1917»

Απόγονο απέκτησε ο  Μέγας Δούκας George Mikhailovich αφού αυτός και η σύζυγός του Rebecca Victoria Romanoff έγιναν γονείς για πρώτη φορά.

Η γένηση του μικρού Ρώσου πρίγκιπα ανακοινώθηκε από το γραφείο της μεγάλης Δούκισσας Maria Vladimirovna. Η επικεφαλής του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ρωσίας διεκρίνησε ότι  το πρώτο όνομα του νεογέννητου επιλέχθηκε «προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, Πρίγκιπα του Νόβγκοροντ».

 

 

Ο γιος του ζεύγος ήρθε στον κόσμο στις 21 Οκτωβρίου 2022 στις 10:32 π.μ και το ονομάστηκε Alexander Georgievich Romanov.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η πριγκίπισσα γέννησε στη Ρωσία, καθιστώντας τη γέννηση του πρίγκιπα «την πρώτη γέννηση μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας μετά την Επανάσταση του 1917».

 

 

 

 

 

 

Αυτό είναι το πρώτο παιδί του ζευγαριού που παντρεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη την 1η Οκτωβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο γάμος τους ήταν ο πρώτος που έγινε στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, μετά από 100 χρόνια.

Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 13 Μαρτίου 1981, ο George Mikhailovich Romanoff είναι γιος της Μεγάλης Δούκισσας Maria Vladimirovna - κόρης του αείμνηστου Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ, πρώτου ξαδέλφου του τελευταίου Τσάρο της Ρωσίας Νικολάου Β', που δολοφονήθηκε από τους Μπολσεβίκους το 1917 - και του πρίγκιπα Franz Wilhem της Πρωσίας, δισέγγονου του Γουλιέλμου Β', του τελευταίου Αυτοκράτορα της Γερμανίας.

 

 

 

 

Απόφοιτος της Οξφόρδης και αφού εργάστηκε για διάφορες ευρωπαϊκές αρχές και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα, ο Μέγας Δούκας ίδρυσε τη δική του εταιρεία συμβούλων, Romanoff & Partners, το 2013, η οποία προσφέρει υπηρεσίες αντιπροσώπευσης για ρωσικές εταιρείες στην Ευρώπη.

 

 

 

 

Είναι επίσης, σύμφωνα με το paristmatch.com, πρόεδρος της Foodbank Rus, της πρώτης τράπεζας τροφίμων της χώρας. Η σύζυγός του είναι επίσης διευθύντρια του Russian Imperial Foundation, του ρωσικού αυτοκρατορικού ιδρύματος που βοηθά κυρίως παιδιά με αυτισμό και υπηρεσίες παρηγορητικής φροντίδας, ενώ υποστηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο.

Η 40χρονη σύζυγός, κόρη διπλωμάτη από την Ιταλία, όταν παντρεύτηκαν αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova. Το ζευγάρι ζει στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ