Κώστας Γαβράς: Στηρίζω Βαρουφάκη, ο Τσίπρας πρόδωσε τον Ελληνικό λαό μετά το δημοψήφισμα

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ξεκαθάρισε το τοπίο

Διευκρινιστική δήλωσή του Κώστα Γαβρά, απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι δεν τους στηρίζει.

Αντίθετα, δηλώνει υποστηρικτής του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφίσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς".

Ο ίδιος προσθέτει ότι "Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κόσµo πou oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα "Ενήλικες στην Αίθοuσα", με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών".

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Χανίων και σε συνέντευξή του στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το Documento, αναφέρθηκε στην ανάγκη να "ξαναβγεί ο Τσίπρας, επειδή είναι η μόνη ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα".

"Βλέπετε εσείς άλλον;" ρωτάει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

"Ο Μητσοτάκης που τον βγάλατε, που τον ψηφίσατε, φαίνεται τι κάνει. Ο Τσίπρας μέσα απ’ όσα προηγήθηκαν, από τα λάθη που έκανε, απέκτησε πείρα σοβαρή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο εξής. Πριν, όντας νέος, δεν είχε την εμπειρία ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Ζυμώθηκε και ο ίδιος και ελπίζω να κάνει ένα καλό ψωμί στο κοντινό μέλλον", δήλωσε ο φημισμένος δημιουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ