Ερντογάν σε νέα επίδειξη ισχύος: Ελλάδα, ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Νέες προκλήσεις Ερντογάν...

Για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και στον Τζο Μπάιντεν, παρεμβαίνοντας ευθέως στις εκλογές των ΗΠΑ υπέρ των Ρεπουμπλικανών.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16" σημείωσε. Δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να λυθεί το θέμα στο Κογκρέσο.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ολοκληρώσει την αγορά αεροσκαφών F-16 θα ήταν «πολύ ευκολότερη» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν να ελέγχουν την αμερικανική Γερουσία, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με αναφορές στο Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Ελπίζω ότι ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος με κάποια καλά νέα και θα προχωρήσουμε προς μία πολύ θετική κατεύθυνση για το θέμα των F-16». δήλωσε κατά την διάκρεια της πτήσης του από το Ουζμπεκιστάν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ