Νεκρός ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη μετά από επίθεση φανατικών

Νεκρός είναι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Λιβύη και άλλοι τρεις ομοεθνείς του διπλωμάτες, μετά από επίθεση φανατικών μουσουλμάνων στο προξενείο στην Βεγγάζη, με αφορμή μια αμερικανική ταινία η οποία «προσβάλλει» όπως υποστηρίζουν τον Μωάμεθ. Σκληρή ήταν η καταδίκη από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα δικαστούν οι δράστες.

Τον θάνατο του Αμερικανού διπλωμάτη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενική» την επίθεση που πραγματοποίησαν στο προξενείο στην Βεγγάζη, άγνωστοι, ένοπλοι χθες το βράδυ, εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου για μια ταινία αμερικανικής παραγωγής που θεωρούν ότι προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Σύμφωνα με αναφορές, ο πρεσβευτής και οι συνεργάτες του πήγαν στο προξενείο σε μια προσπάθεια να εκκενώσουν την περιοχή μετά την επίθεση των φανατικών. Την ώρα που επιχειρούσαν να καταφύγουν σε πιο ασφαλή τοποθεσία, ένοπλοι φαίνεται ότι εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες, εναντίον τους.

«Ο Κρις ήταν ένας θαρραλέος και υποδειγματικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών. Καθόλη την διάρκεια της λιβυκής επανάστασης υπηρέτησε ανιδιοτελώς την χώρα μας και το λαό της Λιβύης» δήλωσε ο Ομπάμα, διατάζοντας παράλληλα την λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε αμερικανικές, διπλωματικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, καθώς επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάϊρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι δεν θα διαρραγούν οι δεσμοί με την νέα κυβέρνηση της Λιβύης και δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με την τελευταία, θα οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δολοφόνους των Αμερικανών διπλωματών.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, ζήτησε συγγνώμη από τον αμερικανικό λαό, την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο για την «δειλή, εγκληματική πράξη».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ