Εξυπνότερος και από τον Αϊνστάιν: Ένα 11χρονο αγόρι από τη Βρετανία με IQ 162 – Αϊνστάιν και Χόκινς είχαν γύρω στο 160

Είναι μαθητής της 6ης δημοτικού και ονειρεύεται τα Μαθηματικά στην Οξφόρδη ή το Κέιμπριτζ

Ένα 11χρονο αγόρι, ο Yusuf Shah από την Αγγλία, έκανε το τεστ IQ της Mensa για πλάκα. Και σημείωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, το 162, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Οι New York Post υπενθυμίζουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ εκτιμάται ότι είχαν IQ γύρω στο 160.

«Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ανήκω στο κορυφαίο 2% των ανθρώπων που κάνουν το τεστ» δήλωσε στην Yorkshire Evening Post ο μαθητής της έκτης τάξης από το Λιντς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 11χρονος μαθητής πέρασε το τεστ με άνεση.

Ο Shah και οι γονείς του είχαν αποφασίσει ότι θα προετοιμαζόταν για το τεστ της Mensa ενώ παράλληλα προετοιμαζόταν για να μπει στο γυμνάσιο, καθώς η ύλη είναι παρόμοια. «Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς γι’ αυτό το τεστ» είπε ο πατέρας του Shah. Πρόσθεσε ωστόσο πως «κάναμε ό,τι κάνουμε πάντα. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο για το τεστ IQ».

Φωτό Yorkshire Post

«Συνεχίζω να του λέω ότι «ο μπαμπάς σου εξακολουθεί να είναι πιο έξυπνος από σένα’ (…) Τα παίρνουμε όλα ελαφρά. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος, πρέπει να δουλεύεις πιο σκληρά απ’ όλους» δήλωσε ο πατέρας.

Ο Yusuf -ο οποίος θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ- έδειξε σημάδια ιδιοφυΐας από πολύ μικρός, εξήγησε ο πατέρας του. «Ακόμα και στο νηπιαγωγείο, παρατηρήσαμε ότι μάθαινε την αλφαβήτα και άλλα πράγματα πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά» είπε. «Απλά έχει αυτό το φυσικό ταλέντο στα μαθηματικά και υποθέτω ότι τότε συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε. Ακόμα και οι δάσκαλοί του στο σχολείο, -κάθε φορά που παίρνουμε τους βαθμούς του είναι καταπληκτικοί- λένε: »Δεν υπάρχει τίποτα να του διδάξουμε»».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ