Ζωή Νάχη: Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη - Ήταν ηθοποιός, τραγουδίστρια και στιχουργός

"Έφυγε" στα 91 της χρόνια η τραγουδίστρια και στιχουργός Ζωή Νάχη. Υπήρξε η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η Ζωή Νάχη, θρυλική μορφή του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του '50 και πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη .

Η Ζωή Νάχη, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ζωή Γρυπάρη κηδεύτηκε την Τρίτη στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω facebook, ο φίλος της οικογένειας, Στέλιος Τζανέτης.

Υπήρξε παιδί θαύμα, αφού έπαιζε στο θέατρο και τραγουδούσε από την ηλικία των 7 και όλοι λέγανε «ζωή να 'χει». Κάπως έτσι απέκτησε το καλλιτεχνικό της όνομα.

 

 

Η ίδια κατόρθωσε να κάνει μια δεύτερη καριέρα ως στιχουργός τη δεκαετία του 1980. Έδωσε τραγούδια στον Νότη Σφακιανάκη, στην Καίτη Γαρμπή, στον Πασχάλη Τερζή, στον Τόλη Βοσκόπουλο, στην Έλενα Παπαρίζου, στην Άντζελα Δημητρίου, στη Δέσποινα Βανδή και σε πλήθος άλλων μεγάλων τραγουδιστών.

«Έρωτα θέλει η ζωή», «Αγάπη αλκοολική», «Υπάρχει λόγος» και πολλά άλλα είναι μερικά από τα 250 τραγούδια που έγιναν γνωστά τις περασμένες δεκαετίες.

Η Ζωή Νάχη μεγαλούργησε σε όλα τα σπουδαία νυχτερινά κέντρα της δεκαετίας του 1950, κάνοντας μια σύντομη, αλλά σημαντική για το λαϊκό τραγούδι καριέρα.

Στάθηκε στο πάλκο στο πλευρό του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, της Καίτης Γκρέυ, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Τάκη Μπίνη και πολλών άλλων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ