Κίνα: Γυναίκα γέννησε όρθια γιατί δεν πρόλαβε να κάνει covid test για να μπει στο μαιευτήριο – Απίστευτο βίντεο

Πολίτες που ήταν δίπλα της την βοήθησαν ώστε το νεογέννητο να μην πέσει στον δρόμο

Μία γυναίκα από την Κίνα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμό στο Twitter, αναγκάστηκε να γεννήσει κυριολεκτικά όρθια, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan, καθώς δεν πρόλαβε να υποβληθεί στο απαραίτητο τεστ για να μπει στο μαιευτήριο.

Στο βίντεο φαίνεται η γυναίκα να φέρνει το μωράκι της στον κόσμο, όρθια στο πεζοδρόμιο. Γύρω της έχει συγκεντρωθεί κόσμος που την βοηθά να γεννήσει.

Η κατάσταση στην Κίνα

Με την κόπωση να έχει χτυπήσει «κόκκινο» από τα τρία χρόνια εγκλεισμού λόγω πανδημίας, ο κόσμος εξακολουθεί επί μια σχεδόν συνεχόμενη εβδομάδα να ξεχύνεται στους δρόμους. Οι Αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυστηρές μεθόδους καταστολής, προχωρώντας παράλληλα και σε απανωτές συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή, το μέλλον του Σι Τζιπίνγκ κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, με τον κόσμο να φωνάζει δυνατά να παραιτηθεί ο ηγέτης της Κίνας και να κρατά λευκά χαρτιά σε ένδειξη φίμωσης απέναντι στη λογοκρισία

Παρά τις περιπολίες, τις δεκάδες προσαγωγές, τις τηλεφωνικές προειδοποιήσεις από μέρους των αστυνομικών και τα οδοφράγματα ακόμη και σε κεντρικά σημεία των πόλεων, οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν μετά και την «έκρηξη» διαμαρτυρίας του Σαββατοκύριακου, που έφερε το Πεκίνο απέναντι στην πρώτη μαζική αντίδραση αυτής της έκτασης, μετά το 1989.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ