Γεωργιάδης-Σακελλάρης: Συνάντηση με τον αυτοδημιούργητο ομογενή δισεκατομμυριούχο με περιουσία 1,3 δισ. δολ.

Η αξία της εταιρίας του, Amaresco ανέρχεται στα 3,2 δισ. δολ., αντικείμενό της η ενεργειακή εξοικονόμιση καταναλωτών και επιχειρήσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, επέλεξε ο Τζόρτζ Σακελλάρης να είναι ένας εκ των ομογενών που θα επισκεπτόταν. Και επέλεξε επίσης, να τον “συστήσει” στο ελληνικό κοινό όπως και την εταιρεία του.

Στη δεύτερη πατρίδα του και τόπο μόνιμης διαμονής του, ωστόσο, ο Γιώργος -ή Τζορτζ, όπως τον ξέρουν εκεί- Σακελλάρης, δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο ίδιος είναι δισεκατομμυριούχος (έχει net worth 1,3 δισεκατ. δολάρια) και αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Όχι μόνο επειδή έχει μια από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη- mid cap εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση σήμερα στα 3,2 δισεκατ. δολάρια. Ούτε επειδή έχει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Ameresco, την οποία ίδρυσε και της οποίας ηγείται, είναι ένας πραγματικός leader και ένας πραγματικός καινοτόμος σε έναν τομέα που σήμερα είναι πιο “καυτός” από ποτέ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη: Ειδικεύεται στην ενεργειακή εξοικονόμηση, τόσο στους οικιακούς καταναλωτές, όσο και κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη συνάντηση με τον Σακελλάρη

«Ένας Έλληνας από τον Βασσαρά Λακωνίας ο κ. Γιώργος Σακελλάρης ήρθε πριν από 50 χρόνια στις ΗΠΑ. Σήμερα έχει ιδρύσει την εταιρία Ameresco https://www.ameresco.com/home/ η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία στις ΗΠΑ σε ενεργειακή εξοικονόμηση και μία από τις μεγαλύτερες σε λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ήδη έφερε και τις πρώτες του επενδύσεις στην Ελλάδα και ετοιμάζει πολλές ακόμη. Αυτή η Ελλάδα μας αρέσει της προόδου!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ