Δεν μπορείτε να αποκτήσετε τους κοιλιακούς που ονειρεύεστε; 4 tips για να έχετε περισσότερα κέρδη από την προπόνηση

Συμβουλές για να δούμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα απο την προπόνηση των κοιλιακών μας

Άσχετα με τον πρωταρχικό στόχο που μπορεί να είναι είτε το να χάσω βάρος, είτε το να αυξήσω τη δύναμή μου, είτε απλά να βγω στην παραλία ο καθένας εξακολουθεί και θέλει να έχει ορατούς και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς.

Είναι απορίας άξιο πως τόσοι πολλοι ασκούμενοι γυμνάζονται κι όμως δεν μπορούν να αποκτήσουν τους κοιλιακούς που ονειρεύονται. Ένας ισχυρός και δυνατός πυρήνας μας βοηθάει, άσχετα από την καλλίγραμμη εικόνα μας, στην πρόληψη των τραυματισμών, στην καλή ισορροπία και στη δύναμη ολόκληρου του σώματος.

Ποιος είναι ο λόγος όμως που δεν μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε τους κοιλιακούς που ονειρευόμαστε αλλά και έναν δυνατό γερό πυρήνα;

4 tips για να δούμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα απο την προπόνηση των κοιλιακών μας.

Συγκεντρώσου

Μια καλή συγκέντρωση και σύνδεση του μυαλού μας με ότι κάνουμε μπορεί να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, άρα και στους κοιλιακούς μας.

Θυμήσου την τελευταία φορά που έκανες κοιλιακούς… έδινες την απαραίτητη προσοχή στο σώμα σου και στη μυϊκή ομάδα που γύμναζες ή απλά σκεφτόσουν την καθημερινότητα και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτήν;

Οτιδήποτε κι αν κάνω στη ζωή μου εάν νοητικά δεν βρίσκομαι εκεί τότε δεν πρόκειται να δω αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν, και όταν εκτελείς τους κοιλιακούς εάν δεν μπορείς να κάνεις την απαραίτητη σύνδεση μυαλού και κοιλιακών μυών θα δείς πιο δύσκολα το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Συγκεντρώσου καλά σε αυτό που κάνεις, σε κάθε μυϊκή ομάδα που δουλεύεις και τότε θα δεις την προπόνησή σου να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο και πιο συγκεκριμένα τον κορμό σου να γίνεται ακόμα πιο δυνατός και καλοσχηματισμένος, γράφει η Γυμνάστρια  Βασιλειάδου Χριστίνα στο fmh.gr.

Αύξησε την ένταση

Καλοί οι απλοί κοιλιακοί, καλά τα ροκανίσματα, έχουν και αυτά τα οφέλη τους. Παρ όλα αυτά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το σώμα έχει την τάση να συνηθίζει ότι κάνει και οι ασκήσεις που έχεις μάθει να κάνεις και πιστεύεις ότι σε βολεύουν και σε εξυπηρετούν, ξαφνικά διαπιστώνεις να μην δουλεύουν το ίδιο αποτελεσματικά.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η ένταση να σου δώσει ένα ερέθισμα,  να σοκάρει τον οργανισμό σου.  Ένταση στην άσκηση των κοιλιακών μπορεί να θεωρηθεί είτε το να συντομεύσω το χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των ασκήσεων είτε να προσθέσω κάποιας μορφής αντίσταση στις ασκήσεις έτσι ώστε να προκαλέσω τους κοιλιακούς μου να δουλέψουν σκληρότερα.

Παραδείγματος χάρη, εάν τόσο καιρό έκανα ροκανίσματα θα δώσω μια μεγαλύτερη ένταση εάν επιλέξω να το κάνω κρατώντας ένα βάρος στα χέρια μου ή αν συντομεύσω το διάλειμμα μεταξύ των σετ.

Με αυτό τον τρόπο αναγκάζω τους κοιλιακούς μου να αυξήσουν την ποσότητα αντίστασης και να ανταποκριθούν σε αυτό με αποτέλεσμα να συστέλλονται πολύ πιο δύσκολα φέρνοντας μας πολύ πιο κοντά σε ένα καλοσχηματισμένο και δυνατό κορμό.

Κάντο αλλιώς

Όπως είπαμε και παραπάνω,  το σώμα έχει την τάση να συνηθίζει ότι κάνει, άρα και οι κοιλιακοί μας. Γνωρίζω πως δεν θα έκανες το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής και ασκήσεων για όλα σου τα χρόνια που γυμνάζεσαι, άρα δεν θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με τις ασκήσεις των κοιλιακών σου.

Οι κοιλιακοί ένα παραπάνω προσαρμόζονται πολύ πιο γρήγορα σε οποιοδήποτε στρες και σοκάρισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες του σώματος άρα είναι και οι ασκήσεις που θα πρέπει να αλλάζεις συχνότερα.

Με τη βοήθεια ενός γυμναστή ή γυμνάστριας μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να ενσωματώσετε στην προπόνηση των κοιλιακών 10 έως 15 διαφορετικές ασκήσεις όπου θα σε βγάζουν από τη ρουτίνα των κοιλιακών που μέχρι τώρα το σώμα σου είχε συνηθίσει. Έτσι το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να έρθει!

Δύναμη απ’ έξω

Επιθυμία των περισσότερων είναι η προπόνηση να πηγαίνει φορά τη φορά σε άλλο επίπεδο.  Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με μια εξωτερική δύναμη μακριά από το σώμα, η οποία είναι διαφορετική από το να πάρω ένα βάρος στα χέρια μου.

Για παράδειγμα μια εξωτερική δύναμη μπορεί να θεωρηθεί εάν ο προπονητής μου στέκεται από πάνω μου την ώρα που κάνω κοιλιακούς και μου πετάει μια μπάλα την οποία αναγκάζομαι να την πιάσω και να την πετάξω ξανά πίσω κάνοντας κοιλιακούς. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με στροφικές κινήσεις.

Αυτό αναγκάζει το σώμα να ξεφύγει από το συνηθισμένο μοτίβο κίνησης, προκαλεί μια σύσπαση των κοιλιακών διαφορετική από τη συνηθισμένη καθώς καλούνται οι κοιλιακοί να καταπολεμήσουν, εκτός από το βάρος του σώματος και τη δύναμη της μπάλας με αποτέλεσμα η ένταση να αυξάνεται.

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που επιλέγουν την τεχνική αυτή καθώς αυξάνει την ένταση της προπονήσης, τη δύναμη αλλά και την ισορροπία.

Χρησιμοποιώντας τον τρόπο αυτό μπορείς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις προπονήσεις σου, να δείς ένα υψηλότερο επίπεδο μυϊκής συσπάσης των κοιλιακών και ένα γρηγορότερο αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ