Μπιλ Γκέιτς: Θα γίνει παππούς & τον έπιασαν ανησυχίες: Τι κόσμο θα αφήσουμε στα εγγόνια μας;

Ο μελλοντικός παππούς Μπιλ Γκέιτς βλέπει τον κόσμο μέσα από ένα νέο φακό, καθώς περιγράφει διάφορες προκλήσεις....

Η ιδέα του να γίνει παππούς,  είναι συναισθηματική ακόμη και για τον Μπιλ Γκέιτς.

"Άρχισα να βλέπω τον κόσμο μέσα από έναν νέο φακό πρόσφατα - όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μου έδωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς τον επόμενο χρόνο", έγραψε ο Γκέιτς σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε τη νύχτα στο προσωπικό του ιστολόγιο, Gates Notes.

Η 26χρονη κόρη του Gates, Jennifer, και ο σύζυγός της, Nayel Nassar, περιμένουν το πρώτο τους παιδί το 2023.

"Και μόνο που πληκτρολογώ αυτή τη φράση, "θα γίνω παππούς του χρόνου", με κάνει να συγκινούμαι", έγραψε ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, ο οποίος κέρδισε την περιουσία του από τη συνίδρυση της Microsoft
τη δεκαετία του 1970.

"Και η σκέψη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευημερήσουν".

Στη συνέχεια, ο Γκέιτς συνοψίζει το έργο που επιτελεί ο ομώνυμος φιλανθρωπικός οργανισμός του, το Ίδρυμα Γκέιτς, για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες παγκόσμιας φτώχειας, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την ετοιμότητα για πανδημίες και την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας και του AIDS, σύμφωνα με το cnbc.

Ο Γκέιτς μιλάει επίσης για το έργο που επιτελεί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τόσο μέσω του Ιδρύματος Γκέιτς όσο και με τη στήριξη εταιρειών που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο για το κλίμα με την επενδυτική του εταιρεία Breakthrough Energy Ventures.

Η αντίδραση των σημερινών ηγετών στην κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές, το οποίο είναι το πρώτο σημείο που αναφέρει ο Γκέιτς στο τμήμα της επιστολής του όπου αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ