«Επιστροφή στο τοπίο»: Πλήθος κόσμου και θερμές κριτικές στα εγκαίνια της έκθεσης του Μιχάλη Μαδένη στη γκαλερί Ευριπίδη

Η πληθωρική «γραφή» του Μαδένη έρχεται σε αντίθεση με τη γαλήνη και το πράο της μορφής του και υποδηλώνει το πάθος, του δημιουργού

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην γκαλερί Ευριπίδη η ατομική έκθεση του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Επιστροφή στο τοπίο» Στη νέα του δουλειά, που κέρδισε θερμότατες κριτικές από τους φιλότεχνους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, ο Μιχάλης Μαδένης επιστρέφει σε γνώριμους τόπους και παρουσιάζει πολυδιάστατα έργα, με πολλαπλές αναγνώσεις.

Στα μέρη που ο καλλιτέχνης επισκέπτεται ξανά και ξανά η συγκίνηση της στιγμής έγινε βίωμα , μνήμη και στη συνέχεια έργο τέχνης.

Η πληθωρική «γραφή» του Μαδένη έρχεται σε αντίθεση με τη γαλήνη και το πράο της μορφής του και υποδηλώνει το πάθος, του δημιουργού.

Τον ασίγαστο και διακαή πόθο του ζωγράφου να διευρύνει, να εξελίξει και να επεκτείνει τη ζωγραφική του. Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη είδαν στα έργα του Μιχάλη Μαδένη όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση.

Τίποτα δεν είναι περιττό στη ζωγραφική του , τίποτα δεν λείπει από αυτή.

Οι διακυμάνσεις των χρωμάτων , η στρατηγική τοποθέτηση των λεπτομερειών στον καμβά δείχνουν ότι ο Μιχάλης Μαδένης δεν επικεντρώνεται στο θέμα αλλά το χρησιμοποιεί ως αφορμή για να κάνει τον θεατή μέρος του έργου.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ