Η άλλη πλευρά των Χριστουγέννων: Ένα βιντεάκι που θα σας ζεστάνει τις καρδιές με αυτά τα προσφυγόπουλα - χαίρονται με τα λίγα

«Τα Χριστούγεννα δεν είναι ίδια για όλα τα παιδιά»

Ένα βίντεο που ζεσταίνει τις καρδίες μας και που όμως παράλληλα αξίζει την προσοχή μας, δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό «rosa_progressive» στο Instagram.

Στα πλάνα βλέπουμε προσφυγόπουλα που ζουν στη Λέσβο να «υποδέχονται τα Χριστούγεννα με κοστούμια από ανακυκλωμένα μπουκάλια και σκηνές».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSA (@rosa_progressive)

 

Στην ανάρτηση διαβάζουμε ακόμα: "Τα Χριστούγεννα δεν είναι ίδια για όλα τα παιδιά. Δεν ξυπνούν όλα σε ένα ζεστό σπίτι. Δεν έχουν όλα την οικογένειά τους κοντά τους ή δώρα να ανοίξουν. Δεν έχουν όλα αυτά που αξίζουν.

«Πρόκειται για μεταμόρφωση της καθημερινής ζωής για μια στιγμή και την εισαγωγή μιας διαφορετικής προοπτικής στο camp», λέει η Helle η εθελόντρια στην Movement on The Ground, που έφτιαξε αυτά τα χριστουγεννιάτικα κοστούμια. «Μερικά από τα παιδιά εδώ, βασανίζονται με πολλά. Έτσι, το να έχουν έναν χώρο όπου μπορούν να ξεχάσουν μερικά από αυτά και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να εκφραστούν, είναι πραγματικά σημαντικό» συμπληρώνει.

Εικόνες από την αυθόρμητη χαρά αυτών των παιδιών με τα φωτάκια, έρχονται να επιβεβαιώσουν την βαρβαρότητα του εγκλεισμού που τους έχει επιβληθεί".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ