Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητά μήλα με ρούμι και κανέλα - Το τέλειο κέρασμα στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. σκούρο ρούμι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

6 γαρύφαλλα

Για τα μήλα:

6 μέτρια μήλα, πλυμένα και χωρίς σπόρια

6 ξυλάκια κανέλας

2 κ.σ. βούτυρο, τεμαχισμένο

1 φλ. μηλίτη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ρούμι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε.
  Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη.
Για τα μήλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με ένα ειδκό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο κάθε μήλου βγάζοντας τα κουκούτσια του.
  Σε ένα ταψί βάζουμε τα μήλα σε μία στρώση. Τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας στο κέντρο κάθε μήλου.
  Περιχύνουμε τα μήλα μας με το γλάσο και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο.
  Ρίχνουμε το μηλίτη στο ταψί και το τοποθετούμε στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν.
  Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ