Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος - μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (βίντεο)

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό γιατί τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στην σάλτσα και το τυρί λιώνει στα υλικά

ΥΛΙΚΑ

Για τη μακαρονάδα

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. βασιλικού
  • 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • 1 lt νερό ή ζωμός

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού
  • Έξτρα τριμμένο τυρί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Για τη μακαρονάδα

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο ,τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.
  • Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.
  • Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε μια δύο φορές.
  • Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιουν τα υγρά τους.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δυό φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.
  • Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.
  • Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικά επιτυχίας

  • Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του.
  • Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ