Live από Βατικανό: Η κηδεία του Πάπα Βενέδικτου - Εικόνες από την πλατεία του Αγίου Πέτρου

Σήμερα η κηδεία του επίτιμου ποντίφικα Βενέδικτου....

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, η τελετή ενταφιασμού του πάπα Βενέδικτου.

Η σορός του εκλιπόντος ποντίφικα μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την τέλεση της κηδείας, της οποίας θα χοροστατήσει ο πάπας Φραγκίσκος.

ΑΠΕ/ANSA

Δείτε επίσης: Πάπας Βενίδεκτος-κηδεία: Σε τρία φέρετρα το αντίο του επίτιμου – Όλο το τελετουργικό

Το Βατικανό έκανε γνωστό ότι η τελετή θα είναι παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για κάθε ποντίφικα, με κάποιες μικρές αλλαγές. Μόνον μια φορά στο παρελθόν, το 1802, στην κηδεία ενός καθολικού πάπα συμμετείχε και διάδοχός του

Δείτε live την κηδεία του Πάπα Βενέδικτου

 

 

Για λόγους ασφαλείας, ο εναέριος χώρος πάνω από την Αγία Έδρα, πρόκειται να παραμείνει κλειστός ενώ έχει απαγορευθεί η πώληση ποτών, νερού και αναψυκτικών σε γυάλινα μπουκάλια.

«Ο Βενέδικτος ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος χριστιανικής κατήχησης. Η σκέψη του ήταν εκκλησιαστική, χωρίς στοιχεία προσωπικής αναφοράς», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς, στην αίθουσα Νέρβι του Βατικανού.

ΑΠΕ/PAP

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για το στερνό αντίο στον Βενέδικτο τον Δέκατο Έκτο, μεταξύ των άλλων, πρόκειται να αφιχθούν στην Ρώμη ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφίας ο βασιλίας του Βελγίου Φίλιππος, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ