Τζεφ Μπεκ: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο θρυλικός Βρετανός ροκ κιθαρίστας (φωτό)

Ο Jeff Beck ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές της ηλεκτρικής κιθάρας! 

Ο Jeff Beck, ένας από τους πιο επιδραστικούς ροκ κιθαρίστες όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Βρετανός μουσικός έγινε διάσημος ως μέλος των Yardbirds, όπου αντικατέστησε τον Eric Clapton, πριν σχηματίσει το συγκρότημα Jeff Beck με τον Rod Stewart.

Ο τόνος, η παρουσία και, πάνω απ' όλα, ο όγκος του επαναπροσδιόρισαν την κιθαριστική μουσική στη δεκαετία του 1960 και επηρέασαν κινήματα όπως το heavy metal, το jazz-rock και ακόμη και το punk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Beck (@jeffbeckofficial)

 

 

 

Ο θάνατος του Beck επιβεβαιώθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

"Εκ μέρους της οικογένειάς του, με βαθιά και βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου του Jeff Beck", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Αφού προσβλήθηκε ξαφνικά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, απεβίωσε ειρηνικά χθες. Η οικογένειά του ζητάει να μείνει ιδιωτική όσο επεξεργάζεται αυτή την τεράστια απώλεια". 

 

 

Μιλώντας όταν εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame για δεύτερη φορά το 2009, ο Beck - είπε: "Παίζω με τον τρόπο που παίζω επειδή μου επιτρέπει να βρω τους πιο αρρωστημένους ήχους που είναι δυνατόν"

 

 

 

Δεν με ενδιαφέρουν οι κανόνες. Στην πραγματικότητα, αν δεν παραβιάζω τους κανόνες τουλάχιστον 10 φορές σε κάθε τραγούδι, τότε δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου". 

 

 

 

 

Ο κιθαρίστας παρέμεινε με τους Yardbirds για σχεδόν δύο χρόνια, πριν δηλώσει ότι εγκαταλείπει εντελώς τη μουσική και κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο single Hi Ho Silver Lining, αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, επέστρεψε γρήγορα με το Jeff Beck Group, του οποίου τα δύο πρώτα άλμπουμ Truth (1968) και Beck-Ola (1969), είχαν μια άγρια προσέγγιση των μπλουζ που έθεσε τις βάσεις για το heavy metal.

Αλλά το συγκρότημα ήταν δυσαρεστημένο - με μια περιοδεία στις ΗΠΑ να καταλήγει τακτικά σε διαφωνίες και σωματικές διαμάχες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ