Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην κηδεία του το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας - Ποιοι royals θα παραστούν (βίντεο)

Το ενδιαφέρον για την κηδεία του είναι ήδη μεγάλο καθώς θα παρευρεθούν έως 200 άτομα

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας αναμένεται να είναι ανέμεσα στους royals που θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου., η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/1).

Ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών (RVD) δήλωσε στο ANP ότι το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει να παραστεί μαζί με την πριγκίπισσα Βεατρίκη, τέως βασίλισσα της Ολλανδίας και μητέρα του Γουλιέλμου Αλέξανδρου. 

Φωτό από την πρόσφατη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στη χώρα μας, credits: NDP

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας έχουν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του τέως βασιλιά. Το ζεύγος έχει αγοράσει μια βίλα στο Πόρτο Χέλι, ενώ επίσης είχε δώσει το παρών στον  γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπάτνικ. 

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ποιοι άλλοι royals θα δώσουν το παρών

Το ενδιαφέρον για την κηδεία του είναι ήδη μεγάλο καθώς θα παρευρεθούν έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να καθίσουν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

 

 

Σημειώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρα (16/01).

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλο το τελετουργικό, οι προσκεκλημένοι & η τηλεοπτική κάλυψη – Τι θα μεταδώσει η ΕΡΤ (φωτό)

Η λίστα με τους προσκεκλημένους έχει «κλείσει» και οι προσκλήσεις έχουν ήδη αρχίσει να στέλνονται στους επίσημους, μέλη άλλων βασιλικών οικογενειών, τους συμμαθητές του τέως σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με πρώτο τον πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, σε μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και σε στενούς φίλους της οικογένειας.

Στην κηδεία του τέως Βασιλιά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να αφιχθούν στην χώρα μας ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε (ανιψιός του τέως βασιλιά) και Λετίσια, ο επίτιμος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, οι κόρες του Κριστίνα και Ελένα αλλά και ο εξάδελφος του τέως Βασιλιά, Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

Επίσης, αναμένεται η Βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της συζύγου του τέως, Μαργαρίτα αλλά και εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Η επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και αδερφή του Κωνσταντίνου βρίσκεται ήδη στην χώρα μας εδώ και πολλά 24ωρα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο βασιλιάς Κάρολος, δεύτερς ξάδελφος του εκλιπόντος, δεν μπορεί να παραστεί λόγω πρωτοκόλλου που επιτρέπει την παρουσία του μόνο σε κηδείες ηγετών κράτους.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν τη βρετανική βασιλική οικογένεια να εκπροσωπήσουν η πριγκίπισσα Αννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος (δύο από τα τέσσερα παιδιά της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ). Άγνωστο παραμένει αν θα παραστεί ο γιος και διάδοχος του Καρόλου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, του οποίου σημειώνεται ότι ένας εκ των νονών του ήταν ο τέως βασιλιάς. 

Τι θα φοράει ο Κωνσταντίνος

Λύση έχει βρεθεί και στο τι θα φοράει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Κουστούμι και όχι η στρατιωτική στολή ήταν η επιλογή της οικογένειας, ενώ το φέρετρο θα είναι σκεπασμένο με την Ελληνική Σημαία.

Φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στο Τατόϊ

Οι τάφοι του Παύλου και της Φρειδερίκης

Το σημείο ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Photos EUROKINISSI

Να σημειωθεί τέλος ότι στην κηδεία του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πάντως και άλλα πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να δώσουν το παρών.  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ένα εξ αυτών θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά.

Παρόντες θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία.

Κατά πληροφορίες, στην κηδεία αναμένεται να παραυρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Εκκρεμότητα παραμένει το αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ