Γιάννης Λουκάκος: Μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και φέτα - ένα αγαπημένο σπιτικό φαγητό (βίντεο)

Συνταγή για μελιτζάνες ιμάμ με πατάτες και φέτα από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για το Ιμάμ

  • μελιτζάνες τηγανισμένες
  • γέμιση
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Για τις μελιτζάνες

  • 2 κιλά μελιτζάνες (8 τμχ.)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. πατάτες, μεσαία καρέ
  • 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 11 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ζάχαρη

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Ιμάμ

Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη, τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας.

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.



Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ της ντομάτας, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ