Υπογράφει σήμερα με την Φούλαμ ο Μήτρογλου έναντι 15 εκατ. ευρώ - Στην Αθήνα ο Νέλσον Βαλντέζ που ήρθε ως αντικαταστάτης του Έλληνα φορ!

Ούτε λεπτό δεν έμεινε άπραγη η διοίκηση του Ολυμπιακού στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου ενόψει και των αναμετρήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ.

Ούτε λεπτό δεν έμεινε άπραγη η διοίκηση του Ολυμπιακού στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου ενόψει και των αναμετρήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ.



Έτσι την ώρα που η συμφωνία με τη Φούλαμ για την παραχώρηση του διεθνούς επιθετικού έχει σχεδόν κλείσει, όπως προκύπτει και από το γεγονός ότι ο Μήτρογλου αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας - αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί το όνομά του, οι ερυθρόλευκοι με αστραπιαίες κινήσεις προχωρούν στην αντικατάσταση του με τον 30χρονο διεθνή με τη φανέλα της εθνικής Παραγουάης, Νέλσον Βαλντέζ.

Το σκεπτικό των ερυθρολεύκων να προχωρήσουν στην παραχώρηση του Μήτρογλου - μολονότι σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ολυμπιακού - αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μίτσελ.

«Ήταν μια καταπληκτική προσφορά και για τον ίδιο, αλλά και για τον σύλλογο, που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Περιμέναμε να χάσουμε τον Μήτρογλου με τη χρονιά που κάνει, όχι όμως τόσο σύντομα» ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός σπεύδοντας να προσθέσει ότι «η ομάδα κατάφερε να αντεπεξέλθει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και όταν ο Μήτρογλου ήταν τραυματίας».

Σκιαγραφόντας, δε, τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στην επιλογή Βαλντέζ ο Μίτσελ εξήγησε ότι «είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει καλά και με την μπάλα στα πόδια, αλλά και στον αέρα». «Ελπίζω να καταφέρουμε να τον πάρουμε. Θα είναι ένας παίκτης που θα αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού», κατέληξε ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Ποιός είναι ο Νέλσον Βαλντέζ



Ο 30χρονος διεθνής Παραγουανός πήγε το καλοκαίρι στο Αμπου Ντάμπι, στην Αλ Τζαζίρα, η οποία πλήρωσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Εχει παίξει σε 12 ματς και έχει πετύχει τέσσερα γκολ. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Βαλντές στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Βέρντερ Βρέμης (113 συμ., 30 γκολ - 14 ασίστ), Μπορούσια Ντόρτμουντ (126 συμ., 18 γκολ - 20 ασίστ), Χέρκουλες (25 συμ., 8 γκολ - 3 ασίστ), Ρουμπίν Καζάν (31 συμ., 7 γκολ), Βαλένθια (40 συμ., 9 γκολ). Είναι διεθνής 66 φορές με την Εθνική ομάδα της Παραγουάης, με την οποία έχει σημειώσει και 10 γκολ.

Στο Λονδίνο ο Μήτρογλου  

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο και αφού πρώτα ειδοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό και τη Φούλαμ πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τη μεταγραφή του.

Τυπικά η μετακίνηση θα ολοκληρωθεί σήμερα αφότου ο διεθνής επιθετικός υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ο Μήτρογλου θα υπογράψει για 4,5 χρόνια με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ