Άννα Μαρία, Σοφία, Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος με συζύγους και παιδιά γευμάτισαν στην Αθηναϊκή Λέσχη - Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Περπάτησαν προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία όπου θα μείνουν έως και το αυριανό τρισάγιο για τα 9μερα

Στην Αθηναϊκή Λέσχη γευμάτισαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα το κατώφλι της Αθηναϊκής Λέσχης που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πέρασαν η Άννα - Μαρία η οποία φορούσε αθλητικό παπούτσι και κρατούσε ένα μπαστούνι, η αδερφή του τέως βασιλιά Ειρήνη, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, η πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου Β', Αλεξία, ο Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους καθώς και o Νικόλαος και με τον Φίλιππο.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη η τέως βασιλική οικογένεια θα πραγματοποιήσει τρισάγιο στην μνήμη του Κωνσταντίνου Β' με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατό του.

Διαβάστε ακόμα:

5+1 φωτό από τον τάφο στο Τατόϊ - Αύριο το τρισάγιο για τα 9ήμερα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

 

Η ιστορία της Αθηναϊκής Λέσχης

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αθηναϊκής Λέσχης στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της και η διάδοση των ασκήσεων ( sports ).

Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη», που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης.

Στην Αθηναϊκή Λέσχη, από τα πρώτα χρόνια, είναι παράδοση η αυστηρότητα με την οποίαν μέχρι σήμερα γίνεται η εκλογή των Μελών της και αυτό ήταν φυσικό να περιορίσει και τον αριθμό της.

Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, και ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, πτέραρχος ε.α Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο οποίος ήταν ο υπασπιστής του τέως βασιλιά όταν ζούσε στη Ρώμη (NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

Ξεκίνησε από 200 Μέλη και σήμερα, σύμφωνα με το Καταστατικό της, ο ανώτατος αριθμός της είναι τα 1.000. Οι προσωπικότητες από τις οποίες αποτελείται το σύνολο σχεδόν των πρώτων Μελών της ήταν φυσικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον της τότε Αθηναϊκής Κοινωνίας, που ευθύς εξ αρχής, θα την περιβάλει με εμπιστοσύνη και σεβασμό και θα την καθιερώσει σαν κέντρο κοινωνικής και πνευματικής ζωής με ιδιαίτερη ακτινοβολία.

Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε 29 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου.

Επίτιμοι Πρόεδροι της Λέσχης, ήσαν οι Βασιλείς της Ελλάδος. Από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, πολλά άλλαξαν τόσον στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο ολόκληρο.

Διαβάστε ακόμα:

Αθηναϊκή Λέσχη: Ανοίγει το κλειστό κλαμπ - Ποια είναι τα νέα μέλη & τα προνόμια

Η Λέσχη φρόντισε να προσαρμόζεται εκάστοτε στις νέες απαιτήσεις της ζωής, τηρούσα όμως πάντοτε τις αρχές και τις παραδόσεις που της κληροδότησαν οι προγενέστεροι και αυτό είναι που συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της εξαιρετικής και ξεχωριστής θέσεως που κατέχει σήμερα, σαν ένα ιδιαίτερο Ίδρυμα κοινωνικής και πολιτιστικής μορφής, μοναδικό όχι μόνον της Αθηναϊκής, αλλά και ολοκλήρου της Ελληνικής κοινωνίας, κάτι που υπερβαίνει την συμβατική μορφή μιας συνηθισμένης Λέσχης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ