Ψευτογιατρός: Παρά τους περιοριστικούς όρους από το 2019 συνέχιζε τα «μαγικά» - Αρνήθηκε να καταθέσει ο Γερμανός συνεργός του (βίντεο)

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του 66χρονου από τα Καλύβια, ο οποίος από το 2009 μαζί με τον 72χρονο Γερμανό συνεργό του, ο οποίος δήλωνε δήθεν γενετιστής, εξαπατούσαν ανυποψίαστους ασθενείς τάζοντας τους μαγικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα προκειμένου να τους θεραπεύσουν από σοβαρές παθήσεις, κυρίως νευρολογικές, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται η Εισαγγελία να δώσει την άδεια στην αστυνομία προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τόσο τα προσωπικά στοιχεία του 66χρονου όσο και η φωτογραφία του, ώστε κάποια από κάποια από τα θύματα τα οποία δεν έχουν φτάσει μέχρι τη Δικαιοσύνη  να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να καταγγείλουν και αυτά τα περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 καταγγελίες. Πέντε από αυτές γίνονται από συγγενείς ασθενών, καθώς οι πέντε ασθενείς έχουν καταλήξει μετά από αυτά τα ψευτοφάρμακα και τις δήθεν θεραπείες τις οποίες έταζε ο 66χρονος μαζί με το Γερμανό συνεργό του.

«Μου είπε ότι έχω μεγάλο πρόβλημα με το ισχύο κι ότι πρέπει να κάνω επέμβαση κι αν δεν έχω γιατρό έχει έναν δικό του. Ένα πεντοχίλαριο λέει και καθάρισες[…] Ψάχνοντας με άλλους ορθοπαιδικούς… δεν χρειαζόμουνα επέμβαση. Έχουν περάσει πέντε χρόνια τώρα, μια χαρά είμαι κανένα πρόβλημα. Και τιμές την εποχή εκείνη 1.500 ήταν το μάξιμουμ » τόνισε χαρακτηριστικά στην κάμερα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο γείτονας του 66χρονου, κ. Μιχάλης.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία ισχυριζόταν ότι ήταν αθλίατρος της Bayern. «Επειδή έμαθα ότι είναι αθλίατρος του είπε να μου δώσει μια αλοιφή για καρπιαίο σωλήνα. Λοιπόν μου την έδωσε την αλοιφή όντως 20 ευρώ. Τη μία εβδομάδα μου ζήτησε 20, την άλλη 100. βγήκε η γυναίκα του και μου ζήτησε 100. Δεν την πήρα. Ο κουνιάδος μου από τη Γερμανία μας είπε ότι το σκεύασμα αυτό μας είπε ότι έκανε 4 ευρώ».

Περιοριστικοί όροι από το 2019

Η δράση του «ψευτογιατρού» ξεκίνησε από το 2009, ωστόσο οι Αρχές ερευνούν περιστατικά και καταγγελίες που έρχονται από το 2002.

Το 2019 μάλιστα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου τρεις φορές το μήνα. Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, αναγκάστηκε να κλείσει το φυσικοθεραπευτήριο που διατηρούσε στα Καλύβια Θορικού. Ωστόσο ο ίδιος δεν πτοήθηκε και συνέχισε την δράση του,  δημιουργώντας «ιατρείο» στο σπίτι του.

«Υπήρχαν περιστατικά πολλά χρόνια πριν. Απλούστατα, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει βαθμός δυσκολίας για να μιλήσει ο κόσμος. Έχουμε πολλά θύματα και πολλές καταγγελίες, ίσως αυτή η υπόθεση να ξεπεράσει κι εκείνη του Dr Kontos», δήλωσε στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ίσως και να υπάρχουν περισσότεροι συνεργοί.

Τα θύματά τους ήταν κυρίως άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Συγκεκριμένα, ο «ψευτογιατρός» και ο Γερμανός συνεργός του έπειθαν τους ασθενείς να σταματήσουν την αγωγή που τους είχαν δώσει οι γιατροί και να ακολουθήσουν τη δική τους μέθοδο.

Η «θεραπεία» που πρότειναν στα θύματά τους βασιζόταν σε δικά τους «θαυματουργά» φιαλίδια και ενέσεις, τα οποία κοστολογούσαν ακριβά. Ένα φιαλίδιο κόστιζε από 100 έως 300 ευρώ, ενώ οι ενέσεις έφταναν έως και 25.000 ευρώ τη δόση.

Αρνήθηκε να καταθέσει ο Γερμανός φερόμενος συνεργός του

Ο 72χρονος Γερμανός όταν κλήθηκε πριν μερικές ημέρες από τις γερμανικές αρχές για να καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση, αρνήθηκε.

Το 2022, οι αστυνομικοί μέσω της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχαν υποβάλει προς τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, τρία διαδοχικά αιτήματα για την εφαρμογή του ερευνητικού μέτρου της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.)

Έτσι Στις 12 Ιανουαρίου 2022 διενεργήθηκαν οι ταυτόχρονες έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία και συγκεκριμένα στο σπίτι του 66χρονου στο Κορωπί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και στη Γερμανία στο σπίτι του 72χρονου όπως και στις κλινικές που είχαν οδηγηθει οι Ελληνες ασθενείς, συνοδεία του 66χρονου.

Μητέρα θύματος ψευτογιατρού: «Πωλούσε ελπίδα στο άρρωστο παιδί μου - Μας πήρε 135.000 ευρώ»

Για την απάτη που έστησε ο 53χρονος φυσιοθεραπευτής σε βάρος του παιδιού της που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» η μητέρα του θύματος. 

Όπως κατήγγειλε η μητέρα, «το παιδί μου πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Κάποια κυρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπασχε από την ίδια νόσο, σύστησε αυτόν τον γιατρό. Ήρθε στο σπίτι μας, εμφανίστηκε ως νευρολόγος και μας σύστησε να πάμε στη Γερμανία να κάνουμε κάποιες ειδικές εξετάσεις. Πήγαμε όντως στη Γερμανία, κάναμε τις εξετάσεις. Είπε ότι θα μας δώσει κάποια πεπτίδια προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό για τα βλαστοκύτταρα.

Κάναμε την πρώτη δόση βλαστοκυττάρων τρεις μήνες μετά αλλά καμία διαφορά δεν υπήρξε. Εκτός αυτού, το παιδί άρχισε να παρουσιάζει αδυναμία. Τότε μας είπε ότι θα ήταν καλό το παιδί να σταματήσει το κέντρο που πήγαινε και έκανε αποκατάσταση και να κάνει φυσιοθεραπεία στο σπίτι. Ήρθε η φυσιοθεραπεύτρια στο σπίτι, τον ρώτησε αν θα κάνει κάτι παραπάνω. Το μόνο που της είπε ήταν έχεις δει να γίνεται καλά άνθρωπος που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας; Η κοπέλα απάντησε όχι, και εκείνος της είπε τώρα θα δεις να γίνεται. 

Όσο περνούσε ο καιρός, το παιδί χειροτέρευε και άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο παιδί δημιουργούσε συνεχώς αμφιβολίες λόγω του ότι έλειπα στη δουλειά μου και δεν ήμουν συνεχώς μαζί. Του έλεγε ότι η μητέρα σου θα σου σταματήσει τη θεραπεία και θα μείνεις έτσι. Και του σταμάτησε και τη συμβατική θεραπεία. Μας πήρε 135.000 ευρώ».

Δείτε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ. για ψευτογιατρό: Εξαπάτησε τουλάχιστον 15 άτομα, έδινε «θαυματουργά» φιαλίδια για... €25.000 – Δείτε το βίντεο της αστυνομίας

Κακουργηματική δίωξη για 5 ανθρωποκτονίες με δόλο στον «ψευτογιατρό» - «Να δικαιωθεί η μνήμη του» ζητά αδερφός θύματο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ