Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει το πιο δυναμωτικό πρωινό - Pancakes ολικής με φρούτα και τυρί κρέμα

Μπορούμε να βάλουμε σιρόπι σφενδάμου και το πιάτο να πάρει άλλη διάσταση...

Συστατικά

Για τα pancakes

150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

2 αβγά, μέτρια

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

150 γρ. νερό

2 κ.σ. ηλιέλαιο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

250 γρ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά

Για τα φρούτα

1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο

1 μήλο κόκκινο, καθαρισμένο

1 αχλάδι, καθαρισμένο

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

60 γρ. βούτυρο

60 γρ. σταφίδες, ξανθές

2 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

1 κ.γ. κανέλα

1 μπανάνα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα pancakes

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το σιρόπι  αγαύης. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός.
  • Όταν αρχίζει να μας δυσκολεύει το μείγμα προσθέτουμε το 1/3 του νερού μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε  ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη 1 κ.σ. ηλιέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο του ένα τσέρκι 7 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε μια κ.σ. από το μείγμα μας και ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα φρούτα

  • Κόβουμε τα μήλα  και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού .
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, την αγαύη και την κανέλα.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και  μαγειρεύουμε για 7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη  φωτιά και προσθέτουμε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
  • Σερβίρουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα μία στρώση από το τυρί κρέμα και στο τέλος τα φρούτα μας.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ