Η… εξαφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί έχει χαθεί η Δούκισσα, όσο ο πρίγκιπας Χάρι προωθεί το «Spare»;

Δεν βρέθηκε ούτε μια φορά στο πλευρό του

Μπορεί μετά την αποχώρησή τους από τα βασλικά τους καθήκοντα, ο πρίγκιπα Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ να έχουν «χτίσει» μία εικόνα που τους θέλει αχώριστους, ωστόσο η Δούκισσα του Σάσσεξ είναι άφαντη, τώρα που ο σύζυγός της προωθεί τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Spare», τα οποία και έκαναν ρεκόρ πωλήσεων. 

Η πρώην ηθοποιός δεν τον  συνόδευσε ούτε μια φορά στα τηλεοπτικά στούντιο και στις συνεντεύξεις που έδωσε σε βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

«Αυτό το βιβλίο θα ήταν αδύνατο, υλικοτεχνικά, σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά χωρίς εσένα. Τα περισσότερα πράγματα θα ήταν αδύνατα χωρίς εσένα» γράφει ο Χάρι στον πρόλογο του Spare και η Daily Mail θέτει την εξής ερώτηση «σίγουρα, σε αυτό το σημείο, περισσότερα απ όλα τα σημεία, θα χρειαζόταν την Μέγκαν στον πλευρό του; Που είναι λοιπόν;». 

Η τελευταία φορά που το ζεύγος εμφανίστηκε δημόσια μαζί ήταν στις 7 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, όταν παρέλαβαν το βραβείο Robert F. Kennedy Ripple of Hope για την εισφορά τους  σχετικά με τη φυλετική δικαιοσύνη και την ψυχική υγεία.

Ένα ανώτερο στέλεχος των μέσων ενημέρωσης είπε: «Οι περισσότεροι έχουν καταλήξει ότι ο Penguin (Penguin Random House, οι εκδότες του Χάρι) θα είχε πει στην Μέγκαν από την αρχή ότι  ο Χάρι έπρεπε να είναι στο επίκεντρο, όσο προωθεί το βιβλίο του -  ότι είναι το ταξίδι του - και ότι πρέπει να λάμψει εκείνος. 

Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι οι δυο τους μαζί δημιουργούν πολύ περισσότερα πρωτοσέλιδα - όλα τα διάσημα ζευγάρια – και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Penguin θα ήθελε να είναι τόσο απούσα (σ.σ. η Μέγκαν».

Μπορεί στο «Harry & Meghan» του Netflix να τους είδαμε να κάθονται δίπλα, δίπλα πιασμένοι χέρι-χέρι, όπως πάντα, ωστόσο η Δούκισσα δεν βρέθηκε καν στα παρασκήνια των συνεντεύξεων που έδωσε ο Χάρι, τόσο στον Τομ Μπράντμπι του ITV, τον Άντερσον Κούπερ του CBS, όσο και στο «Late Show» με τον Stephen Colbert.

Η Victoria Ward της Daily Telegraph ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η «Μέγκαν που γνωρίζει καλύτερα το παιχνίδι των media, ήταν πιο επιφυλακτική στην έκδοση του βιβλίου και μπορεί να είχε εγείρει ήπιες ανησυχίες για το αν ήταν η σωστή κίνηση».

Ωστόσο όπως αναφέρει η Daily Mail η απουσία της Δούκισσας  είναι κάτι πιο στρατηγικό, που δεν οφείλεται σε αόριστες «ανησυχίες». Πηγές λένε ότι η απομάκρυνση της Μέγκαν από τα φώτα της δημοσιότητας είναι μέρος μιας προσεκτικά μελετημένης τακτικής για την εξουδετέρωση ορισμένων κριτικών - καθώς και για τη δημιουργία του εδάφους για μελλοντικά προσοδοφόρα έργα.

Ένας φίλος του ζευγαριού πάντως είπε ότι «συνήθως  αφήνουν ο ένας τον άλλον για να προωθήσουν τα δικά τους σόλο έργα, επομένως δεν βλέπω πραγματικά το Spare ως κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι πάντα υποστήριζε τον Spare, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εκεί — σίγουρα δεν υπάρχει «διχασμός».

Μια άλλη θεωρία θέλει την απουσία της Μέγκαν να είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, με στόχο να πάρει εκείνη όλη την δόξα, όταν και αν εκδόσει τα  δικά της απομνημονεύματα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ