Σοκ στην Αυστρία: Συνωμοσιολόγος έκρυβε έξι παιδιά κάτω των πέντε ετών σε εγκαταλελειμμένο κελάρι (φωτό)

«Έργαζόμαστε για να ταυτοποιήσουμε τα παιδιά»

Έξι παιδιά εντοπίστηκαν να ζουν σε κελάρι, σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Αυστρία, με την αστυνομία να συλαμβάνει έναν 54χρονο άντρα.

Ο συνωμοσιολόγος και φερόμενος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Tom Landon φέρεται να συνελήφθη όταν επιτέθηκε σε αστυνομικούς και κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού.

Η 40χρονη Βρετανίδα σύζυγος του  ανακρίθηκε επίσης από τις αρχές και παρόλο που και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, η επιμέλεια των παιδιών , τα οποία είναι όλα κάτω των πέντε ετών ανατέθηκε στην πρόνοια.

 

 

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ζευγάρι και τα παιδιά ζούσαν σε ένα δίκτυο κελαριών, που βρισκόντουσαν κάτω από το  χωριό Obritz, 60 μίλια βόρεια της Βιέννης και πολύ κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.  

Φαίνεται ότι ρτα παιδιά δεν ήταν κλειδωμένα μέσα, δεν ήταν παραμελημένα ούτε είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ωστόσο πιστεύεται ότι έμεναν εκεί για αρκετούς μήνες. Στο ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης πολλά όπλα.

Αυστριακοί αξιωματούχοι ειδοποιήθηκαν για μια περίεργη συμπεριφορά την Πέμπτη, από γείτονες του Landon και προσπάθησαν να τον ανακρίνουν, ωστόσο εκείνος φέρεται να αντέδρασε και να τους επιτέθηκε. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δήμαρχος της περιοχής Erich Greil, δήλωσε: «Υπάρχουν κάμερες σε όλο το εξωτερικό των κτιρίων και κάτω είναι μια σειρά από κελάρια κρασιών όπου λέγεται ότι έμενε η οικογένεια. Οι γείτονες ανησύχησαν επειδή άκουσαν τις φωνές των παιδιών και έτσι κλήθηκε η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες στο σημείο»΄.

Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι εδώ για πολύ καιρό και είπε ότι το κτίριο αγοράστηκε από μια βρετανική εταιρεία. Είπε ότι είχε ζήσει στην Αγγλία για μερικά χρόνια πριν μετακομίσει στο Obritz ».

Ο κ. Greil ανέφερε επίσης σε τοπικά αυστριακά μέσα ενημέρωσης ότι ο Landon «ήθελε ένα κελάρι για κάθε παιδί» και η αστυνομία αναζητά τώρα αρχεία για να βρει λεπτομέρειες για τα παιδιά, τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στην Αυστρία.

 

 

Μία αστυνονική πηγή είπε ότι «ο άντρας ανακρίθηκε και τώρα αφέθηκε ελεύθερος. Τώρα με την Interpol εργαζόμαστε για να ταυτοποιήσουμε τα παιδιά που πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο άνδρας και η σύζυγός του, η οποία είναι Βρετανίδα, είχαν σίγουρα ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν διασυνδέσεις εκεί.

Τα παιδιά έχουν τεθεί υπό τη φροντίδα των τοπικών αρχών προσωρινά. Ο εισαγγελέας έχει επίσης ενημερωθεί καθώς ο άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς με σπρέι πιπεριού και αντιμετωπίζει κατηγορίες για αυτό».

Ο 54χρονος από την Αυστρία φέρεται να είναι φανατικός οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, από τις οποίες προφανώς ήθελε να προστατευτεί. Ο Landon - ο οποίος έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία μόνος του, λέγεται ότι είναι «prepper» - ένα άτομο που προετοιμάζεται για μια «μεγάλη καταστροφή ή ένα κατακλυσμικό γεγονός».

Λέγεται επίσης ότι είναι Reichsburger - μέλος μιας ομάδας δεξιών εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι η γερμανική αυτοκρατορία εξακολουθεί να υπάρχει όπως πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το σημερινό γερμανικό κράτος είναι ασήμαντο.

 

 

Η MailOnline αναφέρει ακόμα ότι είναι  διευθυντής πολλών εταιρειών που εδρεύουν στο Λονδίνο και ασχολούνται με την τεχνολογία πληροφοριών, την έκδοση βιβλίων και λογισμικού.  Έχει γράψει επίσης ένα μιούζικαλ για τον Αυστριακό ροκ σταρ Falco – γνωστός για την επιτυχία του Rock Me Amadeus του 1985 – και ο οποίος πέθανε σε τροχαίο στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1998.

Ο Landon, ο οποίος εκείνη την εποχή ζούσε επίσης στο νησί της Καραϊβικής, ισχυρίζεται ότι βρήκε το πτώμα και ότι η πραγματική αιτία θανάτου του τραγουδιστή καλύφθηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ