Σεισμός Τουρκία: Γνωστή παρουσιάστρια ξέσπασε on air κατά Ερντογάν & παραιτήθηκε - «Δεν υπήρχε αρκετός θάνατος το 99;» (βίντεο)

Εξοργισμένη με την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Την παραίτησή της υπέβαλλε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού Show TV Dilara Gonder, η οποία ξέσπασε on air κατά του Ερντογάν, για τον σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Κατά την διάρκεια της ειδικής εκπομπής για το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου η Τουρκάλα δημοσιογράφος φάνηκε εξοργισμένη με την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την ίδια να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά όσων έδωσαν άδεια να κατασκευαστούν τα κτίρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι». 

Σημεώνεται ότι δεν είναι λόγοι οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία οι οποίοι ρίχνουν ευθύνες στον Ερντογάν, αλλά και σε εργολάβους για τα συγκεκριμένα κτίρια.

Η Gonder την ώρα που ο καλεσμένος της, ο γεωλόγος - μηχανικός Ziyadin Cakir είπε ότι καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον σεισμό, ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής.

«Είναι ένα μάθημα σαν αυτό; Θα ήταν αυτό ένα τόσο θανάσιμο μάθημα; Δεν υπήρχε αρκετός θάνατος στον σεισμό του '99 για αυτό το μάθημα; Να είναι κι αυτό μάθημα για εμάς; Είμαστε πάντα στα μαθήματα. Αλλά δεν μπορούμε να περάσουμε αυτά τα μαθήματα. Το χαρτί των εξετάσεων είναι πάντα κενό. Εδώ είναι το εξεταστικό χαρτί στην οθόνη. Ας δούμε το Maraş. Αυτό είναι το χαρτί των εξετάσεων. Είπες μάθημα; Εξεταστικό χαρτί της τάξης του σεισμού του '99. Ας το ξαναδούν οι θεατές μας. Εδώ είναι οι αεροφωτογραφίες» είπε η παρουσιάστρια, σύμφωνα με το expatguideturkey.com.

«Δύσκολο το να το γράψω, παραιτήθηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου και την Ciner Media Group που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία μέχρι τώρα» έγραψε σε ανάρτησή της στο social media η Dilara, για την παραίτησή της. 

Σε ένα δεύτερο post ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Δεν θέλω να απασχολήσω την ατζέντα, περνάμε δύσκολες στιγμές. Πονάμε τόσο πολύ.. Κάποτε, όλα θα πάνε καλά πιστεύω».

 

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μόνο στην Τουρκία ανήλθε σε 21.043, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμα σήμερα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη ζώνη ο ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες. «Εχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής εκείνοι που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους» είπε.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι έχουν παρατηρηθεί λεηλασίες σε κάποιες περιοχές. Δεν είναι όμως σαφές σε ποιά περιστατικά απαγωγών αναφερόταν. Η ασφάλεια στη σεισμόπληκτη ζώνη βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης εκεί εξαιτίας της "αυξανόμενης δυσκολίας στον τομέα της ασφάλειας", όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ