Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε την τελική μορφή του μνήματος στο Τατόι – Όλα έτοιμα για το μνημόσυνο (φωτό)

Στη Μητρόπολη το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα αύριο που θα γίνει στη Μητρόπολη Αθηνών το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες και πάλι στην Αθήνα, αναφερόμαστε στα μέλη που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό για το μνημόσυνο αύριο, αλλά και για το τρισάγιο της Κυριακής που θα γίνει στο Τατόι.

Οι εργασίες στο μνήμα έχουν ολοκληρωθεί, θα είναι λιτό, όπως και των γονιών του που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω και το μόνο που μένει για να τοποθετηθεί αύριο είναι η επιγραφή και το τι θα γράφει.

Διαβάστε ακόμα:

Άννα-Μαρία, Θεοδώρα, Αλεξία με τα πόδια στο εστιατόριο για οικογενειακό γεύμα – Την περίμεναν οι γιοί της και η Μαρί Σαντάλ (βίντεο)

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γράφει «Κωνσταντίνος, Βασιλεύς της Ελλάδος», έτος γέννησης και θανάτου, αλλά θα περιλαμβάνει και μία ρήση του Ευαγγελίου. Ρήσεις από το Ευαγγέλιο έχουν όλοι οι τάφοι στα Τατόι.

Το μνημόσυνο

Αύριο στη Μητρόπολη θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία 250 προσκεκλημένων, χωρίς όμως την παρουσία μελών βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη. Στο πλευρό της Άννας Μαρίας, οι αδερφές του Κωνσταντίνου Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας και η Ειρήνη.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα μεταβούν όλοι στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Όσο για την Κυριακή, το τρισάγιο θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Τατόι.

Δείτε το μνήμα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE NEWS LIVE

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ