Η Αμάλ Κλούνεϊ συγκλονίζει για τον πόλεμο στην Ουκρανία: On camera η διάσημη δικηγόρος με τον super star σύζυγό της στο πλευρό της

Το ζεύγος Κλούνεϊ γνωστό για τις θέσεις του υπέρ του δικαίου με το Clooney foundation for Justice κατακρίνει τη στάση της Ρωσίας που εισέβαλε στην Ουκρανία

Ένας χρόνος πέρασε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ϊδρυμα του Τζόρτζ και της Αμάλ Κλούνεϊ που ασχολείται με θέματα δικαιοσύνης και για το δίκαιο (Clooney foundation for Justice) ανέβασε στον λογαριασμό του σχετική ανάρτηση για να καταδικάσει την εισβολή. 

Η Αμάλ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ δημιούργησαν το CFJ με στόχο να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται και κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Δείτε την ανάρτηση:

"Πριν από ένα χρόνο, η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία. Έκτοτε, χιλιάδες άμαχοι είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν και περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα.

Οι ομάδες μας συγκεντρώνουν στοιχεία για τις αδιάκριτες επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή νοσοκομείων, σχολείων και άλλων πολιτικών υποδομών και την  απώλεια αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι, η συνιδρυτής μας, Amal Clooney, μίλησε στον @UN σχετικά με την ευθύνη για εγκλήματα πολέμου στην #Ουκρανία, μιλώντας για τους παραλληλισμούς που είδε μεταξύ της Ουκρανίας και της #Συρίας. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη για τους επιζώντες θα γίνει πραγματικότητα".

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην έκθεση «Ukraine is You» – Φωτογραφίες από τα εγκλήματα πολέμου, δείτε

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ