Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν το δυστύχημα

Τίποτα δεν προμηνύει την τραγωδία που έρχεται… 

Βράδυ Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου 2023. Ώρα 22:02. Βαγόνι 3 στο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη και, όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, ο κόσμος ταξιδεύει αμέριμνος. Τίποτα δεν προμηνύει την τραγωδία που έρχεται… 

Η φωτογραφία, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA, τραβήχτηκε από τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Έναν νεαρό επιβάτη, που κατέβηκε στην Λάρισα, μία στάση δηλαδή πριν την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. 

Στην φωτογραφία του Γιάννη Παπαϊωάννου φαίνεται το 3ο βαγόνι του μοιραίου τρένου να είναι γεμάτο κόσμο, ο οποίος ταξιδεύει αμέριμνος. Πρόκειται για το βαγόνι που είναι δίπλα στο μπαρ και σε αυτό γίνονται σήμερα έρευνες. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε στις 22:02, είναι γεμάτο νέα παιδιά και έχει περίπου 60 θέσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον θάνατο των δυο Κυπρίων φοιτητών στα Τέμπη

«Κατέβηκα στην Λάρισα, δεν συνέχισα. Με μια ώρα καθυστέρηση που είχε περίπου το τρένο. Αισθάνομαι αρκετά τυχερός» λέει ο Γιάννης Παπαϊωάννου. «Εγώ το έμαθα την επόμενη μέρα το πρωί» προσθέτει. 

«Σταμάτησα στη Λάρισα, μπήκα στο σταθμό, μίλησα στην κυρία που έκοβε τα εισιτήρια, της είπα ότι είχε και το πρωί καθυστέρηση και το βράδυ καθυστέρηση και στο ενδιάμεσο πήρε φωτιά και ένα τρένο στα Παλαιοφάρσαλα. Και τους είπα ότι αυτή η κατάσταση με τα τρένα είναι πολύ επιπόλαια, γιατί προχθές οι γονείς μου καθυστέρησαν δύο φορές. Μία δεν ξεκίνησε το τρένο, την άλλη έμεινε το βαγόνι. Και όλα αυτά συνθέτουν μια πραγματικότητα στον ΟΣΕ πολύ επιπόλαια. Μέσα υπήρχαν ένα σωρό παιδιά» ανέφερε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, μιλώντας στο MEGA.  

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Και συνέχισε: «Η φωτογραφία βγήκε γιατί μου αρέσει η φωτογραφία. Όχι η συγκεκριμένη, το κάνω σα χόμπι. Κάποια στιγμή είναι τραβηγμένη 22:02, έξω από τα Παλαιοφάρσαλα. Που μετά από 2 με 3 λεπτά σταματήσαμε λόγω κυκλοφορίας. Θα περνούσε από τις ίδιες γραμμές ένα άλλο τρένο, απ’ ότι κατάλαβα. Αυτό μας είπαν». 

«Στη Λάρισα εγώ με το που κατέβηκα, πέρασα από τον ΟΣΕ, έκανα παρατήρηση. Χτυπούσαν τα τηλέφωνα, με έπαιρναν κάποιοι φίλοι που ήξεραν πως ήμουν μέσα (σ.σ. στο τρένο), αλλά το έμαθα το πρωί» σημείωσε επίσης. 

«Βρήκα πολλές κλήσεις το πρωί, που σηκώθηκα» πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ