Κύπρος: Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον θάνατο των δυο Κυπρίων φοιτητών στα Τέμπη

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο φοιτητών από την Κύπρο που σκοτώθηκαν στην τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δυο τρένων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα για τις απώλειες των δυο νέων παιδιών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε σήμερα (3.3.2023) το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν στο μοιραία επιβατηγό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Διαβάστε ακόμη: Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Βάιου Βλάχου: ''Δυστυχώς έχουμε άσχημα νέα για τον αδερφό μου, σας ευχαριστούμε όλους & όλες για τη συμπαράσταση''

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη, "Το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών τους στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη".

Διαβάστε ακόμη: Θώμη, Χρυσή, Αναστασία: «Πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε» - Επιβάτης που σώθηκε μιλά για τις 20χρονες δίδυμες & την ξαδέρφη τους (βίντεο)

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε εξάλλου, τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης να απέχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ