Αρνήθηκε να χαιρετίσει την Κέιτ ενώ έκανε χειραψία με τον Ουίλιαμ: Ποιος και γιατί προσέβαλε τη βασιλική οικογένεια- Το viral βίντεο

Μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ επισκέφτηκαν μουσουλμανικό κέντρο και η ενδυμασία τους σχολιάστηκε από τον ξένο Τύπο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκαν πρόσφατα το μουσουλμανικό κέντρο στο Λονδίνο για να συναντηθούν με εκπροσώπους του και να δείξουν τη στήριξή τους στις προσπάθειες της τοπικής κοινότητας Hayes, να συγκεντρώσει χρήματα για τις οικογένειες που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. 

Διαβάστε ακόμη: Kate Middleton: Με εκπληκτικό μπλε σύνολό & κλασικό καμηλό παλτό - Το must have item της ντουλάπας μας (φωτό)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έμαθαν για τις επιτυχημένες προσπάθειες του κέντρου να συγκεντρώσει πάνω από 25.000 λίρες σε έκκληση για τις πληγείσες χώρες.

 

 

 

 

Την προσοχή των ξένων ΜΜΕ «μαγνήτισε» η ενδυμασία του ζευγαριού. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ως ένδειξη σεβασμού, έβγαλαν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στο μουσουλμανικό κέντρο, ενώ η Κέιτ Μίντλετον κάλυψε το κεφάλι της με ένα ασπρόμαυρο πέπλο - μαντήλα.

 

 

Στο παραπάνω βίντεο πρωταγωνιστούν ο πρίγκκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μιντλετον να δίνουν χειραψία με τον αρχηγό της μουσουλμανικής κοινότητας.

Ωστόσο ο τελευταίος δίνει χειραψία μόνο με τον πρίγκιπα αλλά όταν η Κέιτ Μίντλετον του έτεινε το χέρι της, εκείνος έβαλε το δεξί του χέρι στην καρδιά και έσκυψε το κεφάλι. Η πριγκίπισσα τράβηξε το χέρι της και υποκλίθηκε.

Η τοποθέτηση του χεριού στην καρδιά με ένα νεύμα ή μια ελαφριά υπόκλιση θεωρείται ευγενικός τρόπος για να χαιρετήσει ένας άνδρας μια γυναίκα σε ορισμένες μουσουλμανικές παραδόσεις.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με ορισμένους κώδικες συμπεριφοράς, ένας άνδρας και μια γυναίκα δεν μπορούν να κάνουν χειραψία, εκτός αν εκείνη του τείνει πρώτα το χέρι και εκείνος είναι πρόθυμος να ανταποδώσει.

Άλλοι θεωρούν ως «haram» -αραβική λέξη που σημαίνει αμαρτία- τη σωματική επαφή με μια γυναίκα που δεν είναι σύζυγος ή πολύ στενή συγγενής.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην Κέιτ Μίντλετον έχει αντιμετωπίσει και η βασίλισσα Λετίσια, κατά την υποδοχή του Ιρανού πρέσβη στη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το ζευγάρι συνάντησε επίσης δύο μαθητές από το σχολείο Waldegrave και τη δασκάλα τους, για να φτιάξουν οριγκάμι - σύμβολο ελπίδας και θεραπείας σε δύσκολους καιρούς.

Διαβάστε ακόμη: BAFTA 2023: Viral η Κέιτ Μίντλετον - Έσπασε το πρωτόκολλο και... ''χούφτωσε'' τον Ουίλιαμ (φωτό - βίντεο)

Η επιλογή της πριγκίπισσας να φορέσει μαντήλα, ως ένδειξη σεβασμού προς τη μουσουλμανική κοινότητα και τις παραδόσεις της, σχολιάστηκε περισσότερο από τα υπόλοιπα στα ξένα ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ