Κωνσταντίνος Πλεύρης: Οριστική διαγραφή από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Ναζιστικός χαιρετισμός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο δικηγόρος καλείται να καταθέσει την επαγγελματική ταυτότητά του

Το Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ομόφωνη απόφασή του την Τρίτη (14/3) διέγραψε τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο. 

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του - ''Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση'' (βίντεο)

Η ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή και ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της πιθανολογούμενης έφεσης, που θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης: «Είμαι χουντικός, φασίστας και ναζί» – Νέα επίθεση κατά της Μάγδας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, με την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει την επαγγελματική ταυτότητα του μέλους του ΔΣΑ.

Της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ