Ο Βασιλιάς Αλβέρτος έγινε 65 ετών - H ολυμπιακή του πορεία, o γάμος του με την πριγκίπισσα Σαρλίν, τα εξώγαμα παιδιά

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' είναι ο μοναχογιός του αείμνηστου πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι... 

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά του την Τρίτη και αναμφίβολα η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν και τα οκτάχρονα δίδυμα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, έκαναν την ημέρα ξεχωριστή για εκείνον.

Η οικογένεια Γκριμάλντι, η οποία κυβερνά το Μονακό εδώ και οκτώ αιώνες, είναι η μακροβιότερη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης.

Ο Αλβέρτος Β' ανέβηκε στο θρόνο τον Απρίλιο του 2005, μετά το θάνατο του πατέρα του πρίγκιπα Ρενιέ.

Δείτε επίσης: Τα σικάτα γκρι σύνολα της πριγκίπισσας Σαρλίν - Βγήκε στο μπαλκόνι ο πρίγκιπας Αλβέρτος, παρά τον κορωνοϊό (φωτό)

Πάμε να δούμε όσα δεν γνωρίζετε για αυτόν. 

Τον Ιούλιο του 2011 ο Πρίγκιπας Αλβέρτος παντρεύτηκε τη Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ.

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους μονάρχες του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Κατέχει ακίνητα τόσο στο Μονακό, όσο και στη Γαλλία, ενώ, μολονότι δεν του ανήκει το Πριγκιπικό Παλάτι του Μονακό, διαθέτει μετοχές της Εταιρείας Θαλασσίων Λουτρών, η οποία διαχειρίζεται τα καζίνο του Μονακό και άλλα ψυχαγωγικά ακίνητα στο πριγκιπάτο.

Πριν από το γάμο του Αλβέρτου, υπήρξε πολλή συζήτηση για την συνεχόμενη εργένικη ζωή του. Παρά το γεγονός ότι είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα η έξοδός του με γνωστά μοντέλα και ηθοποιούς, η απροθυμία του να παντρευτεί έδινε αφορμή για φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος όμως είχε διαψεύσει τα σενάρια περί ομοφυλοφιλίας.

Εξώγαμα παιδιά

Nicole Coste

Δείτε επίσης: Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ποζάρει για πρώτη φορά αγκαλιά με τα δύο εξώγαμα παιδιά του - Ποια είναι η Jazmin & ο Alexandre (φωτό)

Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι

Το 1992 μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Ταμάρα Ρότολο, κατέθεσε μήνυση κατά του Αλβέρτου, ισχυριζόμενη ότι ήταν ο πατέρας της κόρης της, την οποία είχε ονομάσει Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι. Η υπόθεση, η οποία πήγε σε δίκη το 1993, τελικά απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνιας, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για ακρόαση του Πρίγκιπα στη δίκη.

Στις 31 Μαΐου 2006 μετά από τεστ DNA επιβεβαιώθηκε ότι ο Αλβέρτος ήταν ο πατέρας της Τζάζμιν. Έπειτα, ο δικηγόρος του Πρίγκιπα ανακοίνωσε ότι ο Αλβέρτος αναγνώριζε την κόρη του και ότι της παρεχόταν πρόσκληση για σπουδές και διαμονή της στο Μονακό.

Αλεξάντρ Κοστ

Τον Μάιο του 2005, η Αφρικανή Νικόλ Κοστ, πρώην αεροσυνοδός της Air France, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της Αλεξάντρ Κοστ είναι παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, κάτι που σύμφωνα με την Κοστ γνώριζε ο Πρίγκιπας

Στις 6 Ιουλίου 2005, λίγες ημέρες πριν την ενθρόνισή του στις 12 Ιουλίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος επιβεβαίωσε μέσω του δικηγόρου του ότι ο Αλεξάντρ Κοστ ήταν βιολογικό του παιδί.

Γάμος και οικογένεια

Ο Αλβέρτος με την σύζυγό του Σαρλίν το 2012.

Ο Αλβέρτος παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2011 την Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολυμβητής Σαρλίν Γουίτστοκ. Ο αρραβώνας τους είχε αναγγελθεί στις 23 Ιουνίου 2010.

Στις 30 Μαΐου 2014 ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Μονακό ότι η Πριγκίπισσα Σαρλίν ήταν έγκυος, με το ζευγάρι αργότερα να ανακοινώνει ότι αναμένονται δίδυμα. Τα δίδυμα, Gabriella και Jacques  , γεννήθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2014.

Η γέννησή τους πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό Πριγκίπισσα Γκρέις. Ο Ιάκωβος με την γέννησή του έχει λάβει τον τίτλο του Διαδόχου του πριγκιπάτου

Η Ολυμπιακή του πορεία

Έχει υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας bobsleigh για πέντε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ταξίδεψε στον Βόρειο Πόλο με έλκηθρο με σκυλιά το 2006, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο παππού του, από τον οποίο πήρε και το όνομά του, Αλβέρτο Α'.

Και ήταν το πάθος του για τον αθλητισμό που τον οδήγησε να συναντήσει τη γυναίκα του, τη Νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια Σαρλίν Γουίτστοκ.

Ήταν ο σημαιοφόρος του Μονακό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1994 και 1998. Ο Αλβέρτος είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1985. Σήμερα είναι, επίσης, προστάτης των ποδοσφαιρικών ομάδων του Μονακό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ